SEGRE

PANORAMA

Dimarts negre a la borsa amb l'Ibex en caiguda lliure i la prima de risc a l'alça

La Borsa de Madrid, ahir, en números vermells.

La Borsa de Madrid, ahir, en números vermells.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incertesa política a Espanya després de la presentació d’una moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy, unida a la situació d’inestabilitat a Itàlia davant de la impossibilitat de formar Govern tres mesos després de les eleccions, van llastar ahir el parquet espanyol i van arrossegar l’Ibex-35 al terreny dels número rojos, amb una caiguda del 2,49 per cent al tancament de la sessió borsària.

Aquesta és la segona patacada més gran de l’any per al selectiu de Madrid, únicament superat per la baixada del 2,53% que es va produir el 6 de febrer. D’aquesta manera, l’Ibex va acabar el dia en els 9.521,3 punts bàsics, el nivell més baix des de principis d’abril, després de cinc jornades consecutives a la baixa. Els valors que més es van ressentir van ser els bancs, davant del temor d’impagament dels bons italians. Respecte a la prima de risc, es va disparar fins als 134,7 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo a deu anys en l’1,67%.

No obstant, la situació al parquet madrileny va ser millor que a la Borsa de Milà, que va experimentar una caiguda del 2,65%. A més, la prima italiana va acabar en els 290,3 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo en el 3,21%.

La resta de mercats europeus també es van veure encomanats per la incertesa i es van anotar retrocessos de l’1,23% a Londres, de l’1,53% a Frankfurt i de l’1,34% a París.

tracking