SEGRE

POLÍTICA

Lambán diu nazi a Torra i demana a l'Estat que "torni a Catalunya" i actuï

Afegeix: "I no me’n retracto"

Lambán diu nazi a Torra i demana a l'Estat que

Lambán diu nazi a Torra i demana a l'Estat que "torni Catalunya" i actuïEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Aragó, Javier Lambán, ha tornat a titllar de "nazi" al president de la Generalitat, Quim Torra, i ha instat a l’Estat a "tornar Catalunya" per assumir totes les competències que li atorga la Constitució fins que es restauri la normalitat.

Lambán ha fet aquestes manifestacions als mitjans de comunicació després de visitar les instal·lacions de l’Associació Tutelar de Persones Discapacitades (Atades) a Osca i conèixer els programes desenvolupats en el centre.

En relació amb la crisi catalana, el responsable polític ha explicat que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució mancarà de sentit una vegada es formi "un govern constitucional que s’atingui a les lleis i restableixi la normalitat".

"Ara bé -ha destacat tot seguit-, sentit el senyor Torra, que jo he qualificat recentment de nazi, i no em retracto d’això, i vist el full de ruta dels independentistes, em temo que des de Madrid, polítiques de draps calents i d’apaivagament ja no se’n podran continuar aplicant cap".

Ha assegurat no descartar que les primeres decisions preses per Torra al capdavant del Govern català obliguin Madrid a continuar recorrent al 155.

Segons el seu parer, "el que Madrid no pot continuar fent amb Catalunya és mirar cap a un altre costat i esperar que els jutges resolguin el problema".

"L’Estat -ha continuat- ha de tornar a plantejar-se seriosament desenvolupar a Catalunya totes les competències que li atorga la Constitució; per exemple, ha d’acabar el disbarat que s’està produint amb la llengua i, en definitiva, ha d’actuar igual que a Aragó, Extremadura o qualsevol altra autonomia".

El president aragonès també s’ha referit a la moció de censura presentada pel seu partit per al seu debat, a partir de demà, en el Congrés, i s’ha mostrat convençut que té "moltes possibilitats" de prosperar a l’estar "inspirades pel sentit comú i el de servei a aquest país".

Segons la seua opinió, el PP és un partit "absolutament inhabilitat" per governar després de la sentència del cas Gürtel, i el president del Govern, Mariano Rajoy, hauria d’haver dimitit i convocar noves eleccions generals.

"No ho va fer -ha afegit-, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assumir la seua responsabilitat i va presentar una moció de censura que, passi el que passi, desembussarà la situació i que a curt termini donarà sortida a la cruïlla que té Espanya, la convocatòria d’eleccions."

Segons el seu parer, "el servei que ha deixat el PSOE i Pedro Sánchez a Espanya és un servei que Espanya i els espanyols reconeixeran".

tracking