SEGRE

Torra demana a Comín, Puig i Serret que siguin "portaveus del clam de llibertat dels catalans"

El president ha fet una crida als nous consellers perquè mantinguin un "contacte periòdic" amb els que estan "a l’exili" i a la presó

El president de la Generalitat, Quim Torra, a Brussel·les aquest dimecres amb

Torra demana a Comín, Puig i Serret que siguin "portaveus del clam de llibertat dels catalans"Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquest dimecres amb els exconsellers Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret a Waterloo, on ha defensat “la tasca d’internacionalització que es pot fer des de l’Espai Lliure Europeu”. En aquest sentit, Torra ha demanat als "consellers a l'exili" que “siguin portaveus del clam de llibertat dels catalans, per la democràcia i per la llibertat d’expressió”.

En declaracions als mitjans de comunicació posteriors a la reunió, el president ha remarcat que ha volgut visitar-los “amb la voluntat d’honorar tres demòcrates, tres persones honestes que s’han sacrificat per Catalunya i que des de l’exili estan defensant la dignitat del país”.

Torra, que ha estat acompanyat dels tres consellers exiliats durant la seva compareixença, també ha explicat que els ha traslladat tot el seu suport i el del poble de Catalunya “pel sacrifici que van fer per permetre que poguéssim exercir el nostre dret a vot”.

El president també ha explicat que ha fet una crida als nous consellers del Govern de la Generalitat perquè mantinguin un contacte periòdic amb els consellers a l’exili i a la presó, per tal que “no només estiguin al dia de la seva experiència i les seves orientacions”, sinó com a gest de “denúncia de la situació d’absoluta anormalitat que viu el nostre país”.

Assegura que escoltarà a Sánchez en un "diàleg sense condicions"

D'altra banda, Torra ha dit que espera "conèixer quin és el projecte" que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, "té per a Catalunya", i va assegurar que es disposa a "escoltar" en un "diàleg sense condicions", preguntat per la seva posició davant de la moció de censura.

"Estem demanant un diàleg sense condicions. Per tant, veurem quin és el discurs del senyor Pedro Sánchez, no només nosaltres, crec que tot Europa està pendent del discurs de Sánchez, on situa la situació de Catalunya", va afirmar Torra als mitjans després d'una reunió amb els exconsellers catalans Toni Comín, Lluís Puig i la lleidatana Meritxell Serret.

tracking