SEGRE

BÈLGICA TERRORISME

Un home assassina dos dones policia i un transeünt a Lieja

L’autor, de 36 anys, que va ser abatut, havia sortit de la presó recentment per delictes menors || La Fiscalia belga investiga el tiroteig com un acte terrorista

Cordó policial al lloc del tiroteig, al centre de la ciutat de Lieja.

Cordó policial al lloc del tiroteig, al centre de la ciutat de Lieja.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home acabat de sortir de la presó amb un permís temporal va assassinar ahir dos dones policia i un civil home i va ferir quatre persones més, dos de les quals agents, a la ciutat de Lieja, en un atac investigat per la Fiscalia federal com un “delicte terrorista”.

Segons el relat del Ministeri Públic, els fets van tenir lloc al bulevard d’Avroy del centre de Lieja, entorn de les 10.30 i les 11.30 hora local.

L’individu es va abalançar per darrere contra les dos dones policia, de 45 i 53 anys, les va atacar amb un ganivet, els va arrabassar les armes de foc, va disparar sobre elles i va causar-los la mort, va explicar el cap de Policia de Lieja, Christian Beaupère, que va subratllar que l’atacant “va executar” les dos agents. “Està clar que l’objectiu era atacar la Policia” i “colpejar “la institució, l’Estat de Bèlgica”, va agregar.

Una agent, de 45 anys, era mare d’un noi de 25, mentre que la seua companya, de 53 anys, tenia dos bessons de 13 anys que ja eren orfes de pare, va agregar Beaupère.

L’atacant va disparar a continuació contra un vehicle estacionat al carrer en el qual va resultar mort un home que ocupava el seient del passatger, un estudiant de Magisteri de 22 anys.

Després, l’agressor va fugir cap al proper institut Léonie de Waha i va prendre com a ostatge dos treballadores de la neteja del centre. L’atacant va sortir llavors al carrer i va obrir foc contra els agents que havien acudit al centre educatiu, en un intercanvi de trets en el qual el presumpte terrorista va resultar mort i dos policies van patir ferides als braços.

Fonts policials citades pel diari local La Libre Belgique van assenyalar que l’home va cridar “Al·là és gran” abans de ser abatut, encara que aquesta informació no va ser confirmada per la Fiscalia.

L’agència belga va identificar l’atacant com a Benjamin Herman, de 36 anys i procedent de Rochefort, que hauria sortit la vigília de la presó de Lantin durant un permís que se li va concedir per “preparar la seua reinserció”. Complia condemna per delictes menors com petits robatoris o narcotràfic i se sospita que “podria haver-se radicalitzat a la presó”.

tracking