SEGRE

PANORAMA

La dona de Bárcenas i l'exmarit d'Ana Mato entren a la presó

Al no abonar una fiança de 200.000 i 100.000 €, respectivament || L’exesposa de Correa i l’exedil de Majadahonda eludeixen la presó amb la retirada del passaport

Rosalía Iglesias (c), dona de l’extresorer Luis Bárcenas, a l’arribar ahir a l’Audiència Nacional.

Rosalía Iglesias (c), dona de l’extresorer Luis Bárcenas, a l’arribar ahir a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosalía Iglesias, dona de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, i Jesús Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo i exmarit de l’exministra Ana Mato, condemnats per Gürtel a quinze anys de presó i catorze anys i vuit mesos, respectivament, van ingressar ahir a presó fins que paguin les fiances de 200.000 i 100.000 euros que els ha imposat, respectivament, el tribunal.

En el cas d’Iglesias, el tribunal estima que el fet que el seu marit estigui ja a la presó des de dilluns complint condemna “pot pal·liar” també el risc de fuga, al qual va apel·lar la Fiscalia per demanar el seu ingrés a la presó sense fiança.

En aquest sentit, el tribunal diu no poder “obviar la important quantitat de recursos econòmics que el matrimoni va arribar a aplegar amb la il·lícita activitat desplegada pels dos cònjuges” i aquesta és la raó per la qual li imposa una fiança de 200.000 euros.

En relació amb Sepúlveda, la Sala ha tingut en compte l’“important elenc de delictes relatius a la corrupció” que va cometre, si bé li fixa una fiança menor que la de Rosalía al considerar-la “conforme amb els beneficis i patrimoni que va arribar a obtenir”.

Una vegada dipositin les fiances, la qual cosa permetria la seua sortida de la presó, l’Audiència Nacional els ha imposat com a mesures cautelars compareixences quinzenals, retirada del passaport, prohibició de sortir d’Espanya sense autorització judicial i fixació d’un domicili i telèfon.

Les mateixes mesures ha fixat per a uns altres deu dels vint-i-nou condemnats en el primer macrojudici a la Gürtel.

Entre aquests es troba l’exdona de Francisco Correa, Carmen Rodríguez Quijano (catorze anys i vuit mesos), a qui el tribunal ha deixat en llibertat al tenir en compte que posseeix la “guàrdia i custòdia” de la filla comuna del matrimoni, de 14 anys. Com ella, també ha quedat en llibertat l’exedil de Majadahonda Juan José Moreno (quinze anys i dos mesos), a l’atendre la Sala que està sotmetent-se a un tractament de fertilitat amb la seua parella que no convé interrompre.

tracking