SEGRE

PANORAMA

La Fiscalia es querella contra Turull per cedir els seus béns abans de l'1-O

I Torra contra l’exministre socialista Guerra per dir-li “nazi” || Les autoritats holandeses descarten detenir Puig en la seua visita a la Universitat de la Haia

Jordi Turull i Josep

Llarena denega la llibertat a Rull i Turull per assistir a la presa de possessióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Superior de Catalunya va presentar ahir una querella contra el conseller cessat de Presidència i diputat de JxCat Jordi Turull per un presumpte delicte d’alçament de béns. En aquest sentit, el Ministeri Públic sospita que Turull va donar el seu patrimoni a la seua esposa el juny de l’any passat per eludir futurs embargaments en cas que el procés acabés judicialitzat, com va acabar succeint després del referèndum de l’1-O.

Així, en el seu escrit, el fiscal defensa que “es va concertar amb la seua dona per desfer-se de la major part del seu patrimoni immobiliari i d’actius financers i aparentar una situació d’insolvència”. Aquesta querella està encara pendent de ser admesa a tràmit, cosa que haurà de decidir el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Francisco Valls.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar ahir la interposició d’una querella contra l’exministre socialista Alfonso Guerra per haver-li dit “nazi”. Quant a això, Torra va manifestar que Guerra li ha dedicat “insults intolerables”. “És inadmissible que a Europa es pugui insultar algú qualificant-lo de nazi i que no passi res”, va destacar.

En un altre ordre de coses, les autoritats holandeses van rebutjar dimarts arrestar, a petició d’Espanya, el conseller cessat de Cultura, Lluís Puig, que tenia previst anar a la Universitat de l’Haia per inaugurar la seua “setmana catalana”.

Arran d’això, segons va explicar Europa Press, els Països Baixos van al·ludir al defecte de forma en l’euroordre ja assenyalat per la justícia belga. No obstant, Puig va decidir no viatjar a l’Haia i va gravar en vídeo la seua intervenció.

D’altra banda, la Guàrdia Civil ha remès un informe al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona en el qual acusa el Govern de Carles Puigdemont d’haver gastat 161.315 euros a reclutar voluntaris per a l’1-O mitjançant la plataforma Connecta’t amb el Voluntariat, en la qual es va començar a treballar el maig del 2017.

També ahir, el regidor de la CUP a Canet de Mar, Marc Jiménez, i el militant del grup La Forja Biel López van denunciar davant dels Mossos d’Esquadra amenaces de mort arran de la topada amb un grup unionista a la platja de Mataró a compte de les creus grogues el dia 21 passat.

tracking