SEGRE

PANORAMA

Torra insisteix en el “diàleg sense condicions” i a restituir Puigdemont i els seus consellers

El president es reuneix a Waterloo amb Puig, Serret i Comín després de remodelar el Govern || JxCat i ERC es feliciten per tenir un Executiu “efectiu” mentre Madrid avisa que vigilarà que es compleixi la llei

Quim Torra exigeix a Alfonso Guerra que retiri l'insult de

Quim Torra exigeix a Alfonso Guerra que retiri l'insult de "nazi"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va insistir ahir en la seua oferta de “diàleg sense condicions” amb l’Estat per trobar una sortida al conflicte a Catalunya. Torra, que es va desplaçar ahir a la Casa de la República a la localitat belga de Waterloo per reunir-se amb els consellers cessats Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret, també va explicar que el seu “objectiu vital” és restituir Carles Puigdemont i tot el seu Govern destituït en aplicació del 155. La trobada amb els tres polítics que resideixen a Bèlgica des de l’octubre es va produir l’endemà que el cap de l’Executiu apartés del seu gabinet Puig i Comín per desbloquejar la publicació del decret de nomenament al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), controlat encara pel Govern central. En aquest sentit, Torra va agrair el “sacrifici” de tots dos, va denunciar “la situació d’absoluta anormalitat” que es viu a Catalunya i va manifestar que ha demanat als seus nous consellers que mantinguin un contacte fluid amb els seus predecessors. En aquest sentit, va instar Puig, Comín i Serret a continuar amb la tasca d’“internacionalitzar el cas català”.

En la mateixa línia que Torra, el nou portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, que substitueix la futura consellera de Presidència, Elsa Artadi, va explicar que els canvis al Govern no signifiquen haver “renunciat” a “restituir” Puigdemont i els seus consellers. “El dia més feliç per a nosaltres serà quan els consellers Rull, Turull, Puig i Comín tornin a ser consellers, i quan el president Puigdemont torni a ser president”, va explicar. Igualment, el portaveu d’ERC Sergi Sabrià es va confessar “content” per la formació de Govern i el final del 155, malgrat reconèixer la seua “tristesa” per la impossibilitat que els empresonats i els “exiliats” puguin tornar als seus càrrecs.

Torra agraeix a Puig i a Comín el seu “sacrifici” i els anima a seguir amb la “internacionalització”

Critiquen Torra per “abaixar el cap”, “renunciar” al mandat de l’1-O i acceptar la “tutela” de Rajoy

Per la seua part, la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va advertir ahir que aixecar el 155 no vol dir que Torra pugui fer “el que tingui per convenient”, ja que l’Executiu de Mariano Rajoy estarà “molt pendent” perquè es compleixi la llei. En aquest sentit, el delegat Enric Millo va avisar que el 155 “mai més no serà un tabú”, alhora que la número 1 de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va demanar de nou que es prorrogui la intervenció.

tracking