SEGRE

CORRUPCIÓ GÜRTEL

La dona de Bárcenas surt de la presó al pagar la fiança

Reuneix els diners necessaris a través de 18 donants || Advocats dels condemnats per Gürtel demanen més temps per recórrer

Guillermo ‘Willy’ Bárcenas, fill de l’extresorer del PP.

Guillermo ‘Willy’ Bárcenas, fill de l’extresorer del PP.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció Segona de la Sala Penal de l’Audiència Nacional va acordar ahir la llibertat provisional de Rosalía Iglesias, dona de l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas, després d’haver dipositat la fiança de 200.000 euros fixada per sortir de la presó.

Els magistrats del tribunal de la Gürtel van acordar en una interlocutòria la seua llibertat provisional quan no es complien ni vint-i-quatre hores de l’ingrés a la presó de Soto del Real (Madrid) després d’una condemna de quinze anys i un mes de presó per la seua implicació en la primera època de la trama Gürtel.

Els advocats dels condemnats demanaran augmentar el temps per recórrer entre 1 i 3 mesos

El tribunal, format per la magistrada presidenta María José Rodríguez Duplá, Julio de Diego i Ángel Hurtado, va precisar que la quantitat, aportada per un total de divuit persones, ja s’hauria dipositat via transferència al compte de consignacions de l’Audiència Nacional. Minuts abans de conèixer-se la notícia, el seu fill Guillermo Bárcenas va confirmar a les portes del centre penitenciari que el seu entorn havia reunit la suma de la caució fixada, encara que no va oferir-ne més detalls.

Al seu torn, alguns dels advocats dels vint-i-nou condemnats per la primera època de la trama Gürtel (1999-2005) han sol·licitat al tribunal que ampliï el termini entre un i tres mesos per poder recórrer la sentència que va dictar a causa de la seua “extensió”.

“En l’extraordinària magnitud dels fets enjudiciats, prova practicada i extensió de 1.687 folis que conformen la sentència fan del tot impossible que l’avui condemnat i la seua defensa hagin pogut llegir-la amb deteniment i molt menys analitzar-ne tècnicament el contingut”, diu un dels escrits presentats a l’Audiència Nacional.

En el cas d’alguns dels condemnats que es troben a la presó, encara no han pogut accedir personalment a aquesta resolució, com és el cas del capitost, Francisco Correa, ja que no se’ls ha pogut entregar en suport digital. Per aquest motiu, el termini encara no ha començat a transcórrer per a ells, segons van assenyalar fonts judicials.

tracking