SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Torra demana als empresaris que “ajudin” a obrir el diàleg i els proposa “avançar junts”

Veu interessant la proposta del Cercle d’Economia d’un nou Estatut al nivell de la Constitució || Madrid autoritza la publicació del decret del Govern, que sortirà a partir d’aquesta tarda al DOGC

Quim Torra exigeix a Alfonso Guerra que retiri l'insult de

Quim Torra exigeix a Alfonso Guerra que retiri l'insult de "nazi"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va participar ahir en la jornada inaugural de la reunió anual del Cercle d’Economia a Sitges que, aquest any, a causa del debat i votació de la censura contra Mariano Rajoy, no comptarà amb la presència dels líders polítics estatals. Torra va demanar als empresaris que l’“ajudin” a obrir un diàleg amb l’Estat. Així mateix, va convidar a abandonar el frontisme entre independentistes i no independentistes per “treballar junts” en favor de Catalunya, ja que “així som més forts”. El president va agrair al Cercle d’Economia l’aposta per una tercera via que situï l’Estatut al nivell de la Constitució. “La iniciativa mereix ser estudiada”, va afirmar en aquest sentit Torra, que també va animar els empresaris a “portar la proposta a l’Estat”.

Igualment, va manifestar que “la llibertat, la cultura i el talent són els valors republicans que volem que impregnin l’ànima de les empreses” i va subratllar que la solidesa de l’economia catalana “desmenteix de forma rotunda aquells que auguraven una catàstrofe” pel procés. Per la seua part, el president del Cercle d’Economia, Juan José Brugera, va instar el president a treballar per posar fi a la divisió a la política catalana i que “s’ha traslladat a la societat”. Així, va apel·lar a la “responsabilitat política” de les institucions per “donar un senyal clar d’estabilitat” i evitar que es repeteixi una “sortida massiva” de companyies com a l’octubre.

El Cercle demana al nou Govern “estabilitat” per evitar una “sortida massiva” d’empreses

D’altra banda, l’Estat va donar ahir el vistiplau perquè el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) reculli el nomenament dels consellers, que es publicarà a partir d’aquesta tarda. La presa de possessió podria tenir lloc demà, una vegada conclòs el debat de la moció de censura amb la participació com a diputades de les noves conselleres d’ERC Teresa Jordà i la lleidatana Ester Capella.

tracking