SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA

Fins a tretze anys de presó per a vuit joves d'Altsasu

Per agredir guàrdies civils, encara que l’Audiència Nacional no hi veu terrorisme || Els familiars ja preparen els recursos

Familiars dels encausats atenen els mitjans a Pamplona.

Familiars dels encausats atenen els mitjans a Pamplona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional va dictar ahir condemnes de presó per als vuit joves d’Altsasu, que van des dels dos fins als tretze anys de presó, pels fets que van tenir lloc la matinada del 15 d’octubre del 2016 en aquesta localitat navarresa, quan van ser agredits dos guàrdies civils i les seues respectives parelles. D’altra banda, el tribunal va descartar que es tractés d’un acte terrorista. Els magistrats els atribueixen els delictes d’atemptat a agents de l’autoritat, lesions, desordres públics i amenaces. Els imposen les penes més altes contemplades, encara que no creuen que hagin de ser penats pels delictes terroristes que demanaven tant la Fiscalia com les acusacions populars i particulars. El tribunal entén que “no ha quedat plenament acreditat la finalitat terrorista de la seua acció i tampoc la vinculació o pertinença a ETA”.

La sentència afirma que Jokin Unamuno va ser el que va iniciar els “actes de fustigació” al tinent i al sergent de la Guàrdia Civil i a les seues respectives parelles al bar Koxka d’Altsasu, que ha estat condemnat a dotze anys de presó. Ohian Arnanz i Jon Ander Cob van ser condemnats a tretze i nou anys respectivament, al considerar que van secundar l’agressió. Julen Goicoechea i Aratz Urrizola hauran de complir nou anys de presó per haver-hi participat. Adur Ramírez, que al costat d’Unamuno i Arnanz, ha estat en presó preventiva des de la detenció, va ser condemnat a dotze anys. Finalment, Iñaki Abad i Ainara Urquijo van ser sentenciats a tretze i dos anys, respectivament. Els pares i mares dels joves van anunciar que ja treballen en els recursos a la sentència, que titllen de “barbaritat”. Isabel Pozueta, mare d’un dels penats, va assenyalar que la condemna era “una revenja” amb la “intencionalitat clara de generar dolor”.

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils espera que la sentència serveixi per “remetre l’hostilitat”

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) va mostrar la seua confiança que la sentència serveixi perquè “remeti gradualment l’hostilitat” contra ells i que s’assoleixi el “clima de convivència desitjable en tota societat democràtica”.

tracking