SEGRE

ESNOTICIA

Cs reitera que el Govern “no és de tots els catalans”

Colau desitja sort a Torra i demana reunir-se amb ell com més aviat millor || El PSC espera que amb Sánchez hi hagi un “diàleg constructiu”

Cs reitera que el Govern “no és de tots els catalans”

Cs reitera que el Govern “no és de tots els catalans”EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans no va acudir ahir a la presa de possessió dels consellers del nou Govern de Quim Torra perquè el president català va dir que el llaç groc és el símbol que representa el seu executiu, i això, segons l’opinió de la formació taronja, suposa excloure’n més de la meitat de catalans. Així ho va explicar la líder de Ciutadans a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, que va dir que Ciutadans “no pot acceptar” un Govern que “no és de tots els catalans” i que “pensarà sol” en aquells que porten el llaç groc. “Per això hem decidit no assistir a la presa de possessió del Govern”, va afirmar Arrimadas en les jornades del Cercle d’Economia de Sitges, on ahir va participar en una taula rodona al costat de representants dels grups parlamentaris de Junts per Catalunya, PSC, PPC, Catalunya En Comú Podem i ERC. “Estan excloent la meitat dels catalans quan diuen que el llaç groc representa la Generalitat”, va dir la líder taronja. Al seu torn, el president de la formació, Albert Rivera, va criticar Torra per haver convertit la presa de possessió dels consellers “en un acte separatista”. Rivera va assegurar que “Torra ha convertit la presa de possessió de la Presidència d’una comunitat autònoma en un acte separatista, proclamant Visca Catalunya Lliure. Hi ha nul·la voluntat de rectificar, segueix el desafiament a la Constitució i el bipartidisme ha decidit que cal mirar cap a un altre costat”. Així mateix, també va recriminar al Partit Popular i el partit Socialista “mirar cap a un altre costat” i no prolongar durant més temps l’article 155 de la Constitució.

Per la seua part, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va desitjar ahir sort i encerts al nou Govern català i va apressar a reunir-s’hi per tractar els “temes pendents” entre les dos administracions.

Després de la presa de possessió, Colau va apuntar que han estat uns mesos difícils però va voler remarcar que comença una altra etapa, perquè el Partit Popular va sortir del Govern central divendres, el “principal causant del bloqueig institucional de Catalunya”, va dir. Va afegir que “no hi haurà normalitat política” fins que surtin de la presó els dirigents sobiranistes presos.

A Badalona, el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, va llançar un missatge a Torra remarcant que el Govern de Pedro Sánchez obrirà “un nou temps d’esperança” marcat per un “diàleg constructiu”.

Cs reitera que el Govern “no és de tots els catalans”

Cs reitera que el Govern “no és de tots els catalans”EFE

tracking