SEGRE

PANORAMA

El PP carrega contra PSOE i Cs, que censura el “Govern Frankenstein”

El PNB exigeix aprofundir en l’autogovern i aposta per no avançar les eleccions || Podem insisteix a entrar a l’Executiu i manté el seu suport als socialistes

Bermúdez de Castro, durant una intervenció al Congrés, en una imatge d’arxiu.

Bermúdez de Castro, durant una intervenció al Congrés, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP i Cs anuncien una oposició fèrria a Pedro Sánchez. Els populars estan ferits després que la moció de censura els hagi fet fora del Govern, mentre que Ciutadans ha vist fracassar la seua estratègia de posar contra les cordes Mariano Rajoy per forçar eleccions en un moment en el qual es troben a l’alça a les enquestes i, a més, han hagut de veure com el líder dels socialistes és el nou inquilí de la Moncloa sense un compromís d’urnes a la vista.

El secretari general del grup parlamentari popular i diputat per Salamanca, José Antonio Bermúdez de Castro, va advertir ahir que no s’agenollaran davant de l’“intent d’humiliació” de PSOE i Ciutadans durant la moció de censura.

“Sánchez i Rivera han ordit amb pactes foscos als despatxos el que les urnes els han negat”

Per a Bermúdez de Castro, Sánchez des del PSOE i Albert Rivera des de Ciutadans han “ordit amb pactes foscos als despatxos el que les urnes els han negat”. Per la seua part, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va insistir que Ciutadans estarà a l’oposició “davant d’aquest Govern Frankenstein”, que es troba “lligat” de mans per Bildu, Puigdemont i Torra i va insistir a demanar la convocatòria d’eleccions. D’altra banda, el lehendakari, Iñigo Urkullu, espera que la nova etapa política contribueixi a aprofundir en l’autogovern “des del respecte a les senyes d’identitat pròpies així com a la pluralitat i al servei de la convivència d’un nou model d’Estat”.

El president del PNB, Andoni Ortuzar, es va mostrar partidari que les eleccions generals se celebrin el 2020 o finals del 2019. Des de Podem, van reiterar que els socialistes només disposen de 84 diputats, insistint a formar part del nou Govern. Malgrat això, el secretari d’Organització, Pablo Echenique, va reiterar el suport de la seua formació.

tracking