SEGRE

POLÍTICA CORRUPCIÓ

Mor Lapuerta, exgerent del PP al qual s'atribueix la “caixa B”

Als 90 anys, va ser l’antecessor de Luis Bárcenas, avui a la presó

Álvaro Lapuerta.

Álvaro Lapuerta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’extresorer del PP Álvaro Lapuerta va morir ahir als 90 anys a Madrid. Lapuerta va ser el tresorer dels populars entre el 1993 i el 2008, com a successor de Rosendo Naseiro i antecessor de Luis Bárcenas.

L’extresorer estava imputat per la primera època de la trama Gürtel (1999-2005), de la qual es va conèixer la sentència el dijous de la setmana passada. A causa que patia Alzheimer, va ser eximit de tota responsabilitat penal, encara que alguns dels imputats van descarregar contra ell tota la responsabilitat per la trama de corrupció.

En aquest sentit, alguns investigats per la trama Gürtel van apuntar a Lapuerta com el responsable de la creació de la “caixa B” del PP.

En aquest context, Bárcenas, condemnat a 33 anys de presó, deia que Lapuerta era el seu cap i que era ell qui portava els comptes de Génova, com es coneix la seu del PP a Madrid. Per la seua part, l’exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega, penat amb 38 anys i 3 mesos, va dir que l’ara mort li va enviar un fax demanant-li que adjudiqués obres públiques a empresaris “de la casa”.

Els exsecretaris generals del PP Ángel Acebes i Javier Arenas van negar per la seua part l’existència de diner negre i la creació d’una “caixa B” al partit. Tot i així, van assenyalar que l’encarregat de gestionar tots els comptes en aquella època era Lapuerta que, segons la seua versió, no els va parlar mai de pagaments amb diner negre en el si de la formació.

L’exresponsable econòmic, just uns mesos després de declarar davant de la Fiscalia anticorrupció com a investigat en la trama de finançament il·legal, va tenir una caiguda que el va deixar diversos dies en coma.

tracking