SEGRE

PANORAMA

Un ministre italià nega l'existència de “famílies gai”

Salvini diu que el primer pas serà encarregar-se de la immigració irregular || Berlusconi acusa l’Executiu italià de “populista”

Les Forces Aèries italianes, en una exhibició durant el Dia de la República, a Roma.

Les Forces Aèries italianes, en una exhibició durant el Dia de la República, a Roma.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou ministre de Discapacitats i Família italià, Lorenzo Fontana, va desencadenar ahir la polèmica a l’assegurar que les famílies homosexuals “no existeixen”. “Les famílies gai no existeixen davant de la llei”, va remarcar en una entrevista al rotatiu italià Corriere della Sera. El ministre de l’Interior, vicepresident i líder de la Lliga, Matteo Salvini, va voler distanciar-se de les paraules del seu company de Govern. “Fontana és lliure de tenir les seues idees”, va explicar el vicepresident i va matisar que el foment de la “família tradicional” no és una prioritat per a l’Executiu.

En un altre ordre de coses, Salvini va indicar, durant els actes del Dia de la República, que el seu primer pas al capdavant de la cartera serà viatjar avui a l’illa de Sicília, lloc en el qual arriben gran quantitat d’immigrants pel mar Mediterrani. El ministre va prometre durant la campanya electoral expulsar 500.000 irregulars presents a Itàlia. Salvini va remarcar que la solució a la immigració rau a “millorar els acords amb els països d’origen” per evitar que arribin a emigrar.

Paral·lelament, el líder de Forza Italia i exprimer ministre italià Silvio Berlusconi va criticar que l’M5S i la Lliga hagin impulsat un Govern “inèdit i contradictori”, unit sota l’“estendard del populisme”. També va remarcar que Itàlia necessita un Govern que no s’identifiqui ni amb les esquerres ni amb les dretes, destacant el seu primer Executiu del 1994.

tracking