SEGRE

El Govern de Sánchez mantindrà el control dels comptes de Catalunya

El PSOE recupera el Ministeri d’Igualtat i renovarà òrgans amb pluralitat

El president del Govern, Pedro Sánchez.

El Govern de Sánchez mantindrà el control dels comptes de CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dilluns que el Govern de Pedro Sánchez mantindrà intervinguts els comptes de la Generalitat de Catalunya. En declaracions a Antena 3, Ábalos ha explicat que aquesta intervenció s’aixecarà en funció de com es vagi normalitzant la situació. Per això, ha dit, es prendran mesures que acompanyaran aquest procés de normalització, "que desitgem tots".

Ábalos també ha afegit que el PSOE manté la seua posició ferma contra la independència i ha afirmat que no hi ha hagut aliances ni negociacions amb les forces independentistes ni tampoc s’ha parlat dels presos sobiranistes.

El dirigent socialista ha recordat que en la reunió mantinguda amb el portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, aquest li va retreure que Sánchez digués racista al president Quim Torra i li va demanar que s’abaixés el to d’hostilitat. Tanmateix, segons Ábalos, des del PDeCAT no hi ha retrets al suport al 155 i només que es rebaixi la tensió en favor del diàleg.

Sánchez recupera el Ministeri d’Igualtat i renovarà òrgans amb pluralitat

Sánchez recuperarà el Ministeri d’Igualtat a l’organigrama de l’Executiu i donarà entrada a Podemos i altres forces polítiques als òrgans constitucionals (Tribunal Constitucional i Consell General del Poder Judicial) i no constitucionals pendents de renovació.

Així ho ha assenyalat a Antena 3 el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que s’ha referit així mateix a la necessitat de diàleg entorn del Consell d’Administració de Radio Televisión Española (RTVE) i ha subratllat que no es tracta de "generositat" en el repartiment de càrrecs, sinó que "és temps de parlar molt" amb altres grups i de "comptar i compartir amb la majoria" del Congrés.

"Hi ha òrgans constitucionals que poden donar peu a representació de Podemos o qualsevol altra força. I altres que no són constitucionals", ha afirmat Ábalos, per a qui una "representació tan plural" com la que hi ha en aquesta legislatura en el Congrés i només 84 diputats del partit del govern "obliga" als socialistes a "compartir molt". "Cal assajar i comptar amb tots", ha asseverat, després de reiterar que aquesta pluralitat no es donarà en el Govern, on només hi haurà militants o simpatitzants del PSOE.

Ábalos, que va ser ahir amb Pedro Sánchez, ha confirmat que aquest recuperarà el Ministeri d’Igualtat -que va crear el 2008 el també president socialista José Luis Rodríguez Zapatero i que ell mateix va suprimir dos anys després- i "algun més que respon als temps actuals i que denoten la sensibilitat d’aquest Govern".

En aquesta línia, ha recordat que també crearà un Alt Comissariat per a la Pobresa Infantil, que dependrà directament de Presidència.

Encara que no ha volgut avançar si ell mateix formarà part de l’Executiu o rellevarà en la representació del grup parlamentari la també ministrable Margarita Robles, Ábalos ha afirmat que ell es veu "sempre en el projecte que lideri Pedro Sánchez", al que es manté unit des de 2014.

Respecte a la convocatòria d’eleccions que demanden alguns barons del seu partit, ha subratllat que en aquests moments "l’únic partit que vol eleccions té 32 diputats", per molt que alguns segueixin en l’"alienació demoscòpica". "Votar m’encanta, però no quan a un li interessa i li ve bé", ha replicat Ábalos a Cs, després de recordar que a Catalunya li "va anar molt bé" al partit d’Albert Rivera en els últims comicis, "i ja hem vist per a què va servir".

Sense marcar una data, ha insistit que el Govern de Sánchez té "vocació de donar la paraula als ciutadans", però ha recalcat que ho farà "quan es pugui", ja que la seua prioritat és "no generar inestabilitat" al país.

tracking