SEGRE

El nou conseller d'Economia assegura que no negociaran la sobirania a canvi de finançament

Foto de família del nou govern de la Generalitat,

El nou conseller d'Economia assegura que no negociaran la sobirania a canvi de finançamentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha puntualitzat avui que "no es negociarà la qüestió de fons de la sobirania de Catalunya a canvi d’un nou sistema de finançament o la cessió d’impostos", i ha reclamat una negociació bilateral amb el nou Govern.

En declaracions a TV3, el vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat ha confirmat que, una vegada ja ha estat desactivat el 155, la seua prioritat serà demanar que s’aixequi la intervenció de les finances de l’Administració catalana que va tenir lloc el novembre de 2015, ja que "no es pot tractar Catalunya de forma diferent" en aquesta qüestió.

Pere Aragonès ha demanat, en aquest sentit, al nou Govern del PSOE que es constitueixi en els propers dies que doni "senyals" que desitja el diàleg i l’enteniment|entesa amb Catalunya, i per a això és fonamental, ha dit, "desmuntar l’aparell de control, que té una part repressiva", establert pel Govern del PP.

Pel que respecta a la negociació del sistema de finançament autonòmic, Aragonès ha puntualitzat que "no es pot substituir la negociació política de fons sobre la sobirania de Catalunya per un nou model de finançament o més IRPF".

"Això podia succeir fa vint anys, però les coses han canviat molt", ha indicat el conseller, qui no ha descartat que la Generalitat pugui assistir a reunions multilaterals perquè "estarem allà on es parli encara que només sigui d’un euro destinat als catalans", però ha considerat imprescindible establir, ha insistit, "la negociació bilateral" de govern a govern.

Pere Aragonès ha desvinculat la negociació que pugui entaular-se sobre el reconeixement de la sobirania de cataluña amb el sistema de finançament, ja que la primera "no passa per la cessió d’uns impostos".

tracking