SEGRE

POLÍTICA NOU EXECUTIU

Sánchez s'estrena com a president i el PP amenaça els pressupostos

Es reunirà amb el president d’Ucraïna, com tenia previst Rajoy || Els populars presentaran esmenes i no descarten que afectin els acords amb el PNB

Sánchez, envoltat de fotògrafs després de guanyar la moció de censura.

Sánchez, envoltat de fotògrafs després de guanyar la moció de censura.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedro Sánchez s’estrena avui com a president del Govern central amb una reunió amb el president d’Ucraïna, Petró Poroixenko. La trobada entre tots dos tindrà lloc aquest dilluns a les 9.30 hores a La Moncloa. Poroixenko, la visita oficial del qual estava prevista abans que Sánchez prengués possessió dissabte, es reunirà també amb el rei Felip VI. Segons informen les principals agències de notícies d’Ucraïna, Poroixenko participarà en un acte per la pau del país al costat de la comunitat ucraïnesa a Espanya que tindrà lloc a la catedral de l’Almudena. Així mateix, l’anterior president, Mariano Rajoy, tenia previst assistir avui a una trobada amb el cap de govern d’Andorra, Antoni Martí, que visita Madrid, i que s’ha resolt al final amb una declaració conjunta pels vint-i-cinc anys de relacions diplomàtiques. A més, el primer ministre de Gibraltar, Fabián Picardo, ha enviat a Sánchez una carta per recordar-li la delicada situació del Penyal amb el Brexit i per demanar-li emprendre urgents negociacions. Per la seua part, la vicesecretària d’Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy, va afirmar ahir que el partit presentarà al Senat les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat que consideri “oportunes”, i no descarta que puguin afectar acords pressupostaris assolits amb el PNB. En aquest sentit, va recordar que el Partit Popular té majoria absoluta a la Cambra Alta. Aquesta setmana, el projecte pressupostari del 2018 afronta al Senat el debat de cinc vetos presentats per Units Podem, ERC, PDeCAT, EH Bildu i Compromís.

Levy va justificar la presentació d’esmenes, una cosa que fonts del Partit Popular havien descartat divendres passat després de prosperar la moció de censura, al·legant que el PP està preocupat pel futur d’Espanya i és un partit “seriós i responsable”. “Els que són responsables d’haver firmat aquesta moció de censura amb els vots dels independentistes també seran responsables d’assumir les responsabilitats que la política del senyor Sánchez comporti”, va assenyalar.

Una trobada amb el cap de govern d’Andorra i amb el primer ministre de Gibraltar, altres previsions

Alerta d’“importants adversaris” i advoca per “remar junts” per fer transformacions socials

A més, va apuntar que Sánchez es troba ara a l’arribar a la Moncloa amb una situació econòmica “molt millor” que la que va heretar el Partit Popular i ara a aquest partit el preocupa que el “corró del no és no” del president torni el país a la situació “anterior” que va deixar el PSOE.

tracking