SEGRE

PRÒXIM ORIENT DIPLOMÀCIA

Angela Merkel rebutja posicionar-se contra l'Iran davant de Netanyahu

El primer ministre israelià inicia una gira europea perquè donin per trencat l’acord nuclear amb el règim àrab || Intentarà convèncer el Regne Unit i França

Moment de la roda de premsa conjunta de Benjamin Netanyahu i Angela Merkel.

Moment de la roda de premsa conjunta de Benjamin Netanyahu i Angela Merkel.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va ratificar ahir davant del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, que el seu país segueix vinculat a l’acord nuclear amb Teheran i que el seu propòsit és no retirar-se’n, encara que va mostrar comprensió davant la “preocupació” d’Israel per les activitats iranianes a la regió. “Estem d’acord en la necessitat de donar pressa a l’Iran a restringir les seues accions a la regió”, va afirmar Merkel en una compareixença conjunta amb Netanyahu, per destacar la importància que Alemanya dóna a les relacions amb Israel “per sobre de les nostres diferències”. “Alemanya condemna amb la gran severitat tot atac a Israel”, va dir la cancellera, i va afegir que, malgrat la gravetat de les amenaces de Teheran, també es planteja “quina és la millor manera d’impedir que l’Iran arribi a tenir armes nuclears”, la qual cosa segons la cancellera passa per mantenir actiu l’acord assolit amb aquest país.

En aquest sentit, Netanyahu va reiterar el compromís d’impedir que Teheran adquireixi la bomba nuclear, el seu suport que es mantinguin les sancions econòmiques a l’Iran i va alertar del “perill” de les activitats desestabilitzadores d’aquest país a la regió. “És important evitar que l’Iran aconsegueixi armes nuclears. Em comprometo que això no passi”, va assenyalar Netanyahu, alertant que la clau és tallar l’aixeta del finançament, per a la qual cosa és necessari mantenir la “pressió econòmica” i posar fi a l’acord nuclear.

El primer ministre israelià ha iniciat una gira que el portarà també a París i Londres per tal de convèncer els tres signants de l’acord nuclear amb l’Iran que facin un pas enrere seguint l’exemple de Washington. O que almenys acceptin revisar el que van pactar fa tres anys.

En un altre ordre de coses, l’Exèrcit d’Israel va assegurar haver matat un palestí que va travessar la frontera des de la Franja de Gaza armat amb una destral, enmig de l’increment de les tensions a la zona. Per la seua part, el Govern de Palestina va advertir Israel contra un pla per quedar-se amb part dels impostos que recapta per compensar els danys provocats per cometes incendiaris utilitzats en les protestes a Gaza.

tracking