SEGRE

Demanen investigar vídeos dels exconsellers a Estremera

El vicepresidente de la Generalitat, Pere Aragonés, junto a la consellera Ester Capella  a la salida de la cárcel de Estremera este martes, tras visitar a sus antecesores Oriol Junqueras y Raül Romeva.

Demanen investigar vídeos dels exconsellers a EstremeraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha exigit aquest dijous al Ministeri d’Interior una investigació per l’enregistrament d’uns vídeos dels exconsellers Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Form a la presó d’Estremera (Madrid).

En un missatge a través del compte oficial de Twitter del Departament de Justícia, la nova titular demana a Interior que indagui sobre les imatges capturades a l’interior de la presó, així com "les responsabilitats que es derivin".

El diari Ara va publicar ahir al seu web un vídeo d’un minut i 47 segons que ofereix imatges del dia a dia dels tres presos sobiranistes, a les seues cel·les o en altres dependències de la presó.

En declaracions avui a Rac1, Capella ha explicat que les imatges li "dolen personalment" perquè "es vulneren els drets fonamentals de les persones", i ha assenyalat que "toca obrir un expedient" per saber "com ha passat i si fa falta que es prenguin responsabilitats". "Ens queixarem formalment a les institucions penitenciàries; això no hauria d’haver passat", ha conclòs la nova titular del departament de Justícia.

L’advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, s’ha pronunciat també sobre la difusió d’aquests vídeos a través de les xarxes socials: "Ara els prenen als presos els pocs drets que conserven: la intimitat i pròpia imatge. És intolerable".

Per la seua part, l’advocat l’expresident Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, va publicar un missatge on afirma: "Espero que s’obri una investigació oficial".

L’exconseller de Justícia, Carles Mundó, ha dit en un altre missatge a Twitter que les imatges publicades són "de la injustícia i també de la dignitat que mai ningú no els traurà".

tracking