SEGRE

El Govern espanyol aixeca la supervisió dels comptes de la Generalitat

Així s'ha recordat en la primera reunió del Consell de Ministres de Pedro Sánchez

La portaveu del Govern, Isabel Celaá.

El Govern espanyol aixeca la supervisió dels comptes de la GeneralitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha decidit aquest divendres aixecar la supervisió sobre els comptes de la Generalitat, en mans del Ministeri d’Hisenda des del setembre de l’any passat i ho ha fet com a gest de "normalitat política" i amb la confiança que "funcionarà bé". Segons ha avançat en roda de premsa la portaveu del Govern, Isabel Celaá, en la reunió del Consell de Ministres, la primera del gabinet de Pedro Sánchez, s’ha parlat del final de l’aplicació de l’article 155 i d’aixecar el control de les finances.

Celaá ha insistit que es tracta d’una "mesura de normalització" i ha precisat que això no significa "en absolut" que el Govern "no vagi a estar informat de les eventuals partides que poguessin dirigir-se a qüestions catalanes". Així les coses, el Govern ha donat instruccions als bancs perquè la Generalitat de Catalunya pugui abordar els pagaments que li corresponen sense necessitat de passar per la supervisió del Ministeri d’Hisenda.

La ministra portaveu s’ha mostrat segura que el Govern català farà les seues provisions de despesa d’acord amb la llei i segons les seues competències.

tracking