SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Gallardón nega cobrar comissions en una compra del Canal de Isabel II

Assegura que l’adquisició d’una empresa colombiana es va fer “dins de la legalitat” || Està imputat per prevaricació i malversació de cabdals públics

L’expresident madrileny Alberto Ruiz-Gallardón, arriba a l’Audiència Nacional per declarar.

L’expresident madrileny Alberto Ruiz-Gallardón, arriba a l’Audiència Nacional per declarar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Comunitat de Madrid i exministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va defensar ahir, després de declarar com a investigat a l’Audiència Nacional (AN), que la compra de l’empresa colombiana Inassa, per part del Canal de Isabel II el 2001, es va portar a terme “d’acord amb la legalitat”. A més, va negar taxativament el cobrament de comissions il·lícites per aquesta operació. Gallardón es va expressar així davant dels periodistes que l’esperaven a la sortida de l’AN, assegurant que la compra es va fer “amb el millor i més absolut dels convenciments que era bona”, tant per a l’empresa pública d’aigües com per a tots els madrilenys. En aquest sentit, va assegurar que el Govern de llavors tenia plena confiança en la proposta del Canal.

L’expresident madrileny estava citat a declarar pel cas Lezo, pels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics. El magistrat Manuel García Castellón el va imputar a la causa el mes d’abril passat a petició de la Fiscalia Anticorrupció. Aquesta considera que l’adquisició de la filial del Canal a Colòmbia va estar plena d’“irregularitats”. La declaració es produeix dos dies després de la compareixença, pels mateixos fets, de l’exconseller de Medi Ambient i expresident del Canal, Carlos Mayor Oreja, i l’endemà de la de l’exconseller de Presidència Manuel Cobo. Els tres van ser citats pel magistrat, ja que formaven part del consell de govern que va donar llum verda a l’operativa.

El judici contra Rato començarà el 26 de novembre

L’Audiència Nacional (AN) va acordar ahir fixar el pròxim 26 de novembre com a data d’arrancada per al judici per la sortida a borsa de Bankia, que asseurà al banc dels acusats l’expresident de l’entitat Rodrigo Rato, al costat d’unes altres 33 persones més processades en la causa. Segons la interlocutòria dels magistrats, les sessions se celebraran a la seu de l’AN a San Fernando de Henares, a Madrid. La presidència del tribunal recaurà en la jutge Ángela Murillo, que ja va enjudiciar el cas de les targetes black, peça separada de la causa de Bankia. Els investigats estan acusats pels delictes de falsedat en els comptes anuals dels exercicis d’aquells anys i frau d’inversions. En concret, la Fiscalia demana cinc anys de presó per a Rato.

tracking