SEGRE

CRIM MENORS

Investiguen si el presumpte assassí de Vilanova és un depredador sexual

Els Mossos no descarten que estigui relacionat amb altres morts a Catalunya i a la Xina || La jutge va decretar ahir a la nit el seu ingrés a la presó sense fiança

Imatge del trasllat del presumpte assassí de la nena de 13 anys per part dels Mossos.

Imatge del trasllat del presumpte assassí de la nena de 13 anys per part dels Mossos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra no descarten que el presumpte assassí de la nena de tretze anys a Vilanova i la Geltrú sigui un depredador sexual i, per això mateix, s’investiga si hi ha més víctimes tant a Espanya com a la Xina, on havia treballat de cuiner. La titular d’Instrucció 1 de Vilanova i la Geltrú va decretar a última hora d’ahir presó incondicional sense fiança per a l’home, de quaranta-dos anys, que va assegurar que no recordava haver matat la nena i va admetre que havia consumit una quantitat elevada de drogues i alcohol. Abans de la declaració, la jutge va encarregar que se li efectués una exploració forense per determinar si es trobava en condicions de declarar, després que així ho sol·licitessin tant la defensa com la Fiscalia.

Fonts jurídiques van explicar que van prendre mostres d’orina, de cabell i saliva del detingut que s’enviaran al laboratori per realitzar proves toxicològiques i de l’ADN, i en els pròxims dies se li faran proves psicològiques.

Explica que no recorda haver matat la nena i assegura que havia consumit drogues i alcohol

Segons va avançar als mitjans el seu advocat, Álex Zaragüeta, la defensa tenia previst al·legar com a atenuant que la tarda en què va tenir lloc el crim el detingut es trobava sota els efectes de les drogues i l’alcohol. El magistrat ja disposa de l’autòpsia preliminar, que confirma que la menor va morir asfixiada i recull indicis d’un possible abús sexual.

Durant l’escorcoll a casa seua els agents van trobar el cos de la nena a sota d’un matalàs, a més de nombroses proves incriminatòries. Encara s’ha d’aclarir si el presumpte assassí esperava la nena a l’escala o va ser unatrobada fortuïta, si aquesta va entrar voluntàriament o forçada a la casa i quin va ser el mòbil.

La menor era amb els seus avis, que l’havien anat a recollir al col·legi, i va sortir de casa seua, situada al mateix bloc on resideix el presumpte assassí, cap a les 19.00 hores d’aquest dilluns perquè el seu pare l’esperava davant el portal.

Al passar els minuts sense tenir rastre de la menor, el seu pare la va començar a buscar-la pels voltants, pensant que havia sortit sense que l’hagués vist. Encara que van passar unes tres hores entre que la nena es va acomiadar dels avis fins que es va localitzar el cadàver, els investigadors sospiten que el crim es va produir poc després que sortís de casa.

tracking