SEGRE

POLÍTICA

La CUP demana la tornada a la unilateralitat i ruptura amb l’Estat

Carles Riera admet que "l’independentisme es troba en una cruïlla"

La CUP demana la tornada a la unilateralitat i ruptura amb l'Estat

La CUP demana la tornada a la unilateralitat i ruptura amb l'EstatEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha reiterat la seua petició al Govern català a què torni a la "unilateralitat" i a "la ruptura amb l’Estat".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Riera ha admès que "l’independentisme es troba en una cruïlla de camins: venim d’un cicle clarament rupturista, de desobediència a l’Estat, d’unilateralitat i ara sembla que les forces majoritàries, JxCat i ERC, opten per recuperar l’autonomia com a objectiu principal".

Segons el parer de Riera, aquesta cruïlla situa Catalunya "en sentit contrari a l’1 d’octubre".

Observant la seua "pràctica i gestos reals", el dirigent de la CUP ha confessat que té "poca confiança" que el president català Quim Torra pugui fer avançar la República, ja que considera que el relat independentista i fins i tot la lluita pels símbols "oculta una pràctica autonomista".

Ha anunciat així mateix que "en aquests moments, en un context autonomista, és molt difícil que la CUP pugui aprovar un pressupost en les mateixes condicions de la legislatura passada".

Admet Riera que, encara que l’1-O es va aconseguir una "enorme victòria a nivell democràtic, a nivell republicà, a nivell independentista", des d’aleshores s’ha produït un procés de "retrocés" que ha portat a l’independentisme a "tornar a una lògica autonomista, òbviament per una gran influència de la repressió."

tracking