SEGRE

PANORAMA

Torra i Sánchez se citen per telèfon per reunir-se “molt aviat”

En una conversa després de la reunió del president amb el líder del PSC, Miquel Iceta || La Generalitat, oberta a escoltar l’“oferta” socialista per a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va mantenir ahir a la tarda una conversa telefònica amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, que va constituir una primera presa de contacte entre els dos mandataris. Torra i Sánchez van quedar per reunir-se “molt aviat” amb l’objectiu d’atansar postures entorn del conflicte polític català, però sense concretar cap data.

En aquest sentit, la ministra d’Administració Territorial, Meritxell Batet, ja havia avançat al matí que Torra té estesa la mà de la Moncloa per dialogar “dins dels límits de les regles del joc que ens hem donat tots, la Constitució i l’Estatut”. “Nosaltres no renunciarem a la paraula” va insistir Batet.

Batet avisa que el nou Executiu tan sols negociarà amb Catalunya dins de la Constitució i de l’Estatut

La trucada entre Torra i

Sánchez

es va produir després que el cap de l’Executiu es veiés amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la primera reunió de la ronda de partits que ha programat amb els líders dels grups amb representació al Parlament.

Miquel Iceta, que va reconèixer que “hi ha coses que ens separen” del Govern, va explicar que va traslladar a Torra que la “unilateralitat i la il·legalitat ja van quedar descartades en l’anterior legislatura pel cost enorme que van tenir i el seu nul rendiment”.

Per la seua banda, la portaveu de l’Executiu, Elsa Artadi, va manifestar que el president va traslladar al número 1 dels socialistes catalans el seu interès per conèixer l’“oferta” de Sánchez per a Catalunya. “Volem conèixer el projecte del nou cap de l’Executiu espanyol. Quina oferta pensen fer al poble català?”, es va preguntar en aquest sentit Artadi, que també va assenyalar que el diàleg entre Catalunya i l’Estat ha de ser “sense condicions i sense límits”.

Artadi i l’oposició carreguen contra Arrimadas per deixar-lo plantatLa portaveu del Govern, Elsa Artadi, va carregar ahir contra la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, per rebutjar la invitació del president Torra per reunir-se amb ell al Palau de la Generalitat. Artadi li va retreure que posés com a “excusa una pancarta”. “No es pot apel·lar al diàleg i després no exercir-lo.” Malgrat haver-lo plantat, el cap de l’Executiu va insistir en l’oferta de diàleg “sense condicions” amb la líder de l’oposició en una carta que li va enviar ahir mateix. No obstant, Arrimadas va reiterar que no vol veure’s amb Torra perquè representa una “amenaça per a milions de catalans”. Així mateix, va afegir que “si volgués dialogar rectificaria i faria un gest” com el de treure el llaç groc de la façana de la Generalitat. Tanmateix, va vaticinar que això no passarà perquè “només busca la confrontació”. La posició de Cs va ser reprovada ahir pel president del PP català, Xavier García Albiol, que va subratllar que “ja han demostrat per al que no serveixen”. També la ministra d’Administració Territorial, Meritxell Batet, va advocar per “mantenir” sempre el “diàleg”.

tracking