SEGRE

POLÍTICA RENOVACIÓ

Arranca la cursa per liderar el PP amb l'adéu de Rajoy

Feijóo, Sáenz de Santamaría i Cospedal es postulen com a candidats || El congrés extraordinari se celebrarà al juliol

Imatge d’arxiu dels tres dirigents, amb Ana Pastor.

Imatge d’arxiu dels tres dirigents, amb Ana Pastor.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Directiva Nacional del PP convocarà avui el congrés de successió de Mariano Rajoy després que l’expresident del Govern anunciés el seu adéu de la presidència del partit arran de la moció de censura del PSOE. Entre la llista dels possibles candidats a succeir Rajoy, el favorit a les enquestes és el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, que ahir va evitar revelar si es presentarà però va dir que és “el moment” de fer “un pas endavant” per liderar el partit. Rere el mandatari gallec, a més distància, se situen l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i l’exministra María Dolores de Cospedal, totes dos “fortament vinculades” a Rajoy, cosa que els pot restar possibilitats en aquesta “nova etapa”. El conclave per elegir el successor de Rajoy tindrà lloc la segona quinzena de juliol. També caldrà veure quina ciutat acull aquesta cita congressual, a la qual poden acudir més de tres mil compromissaris, uns desplaçaments des de diferents territoris que fan que Madrid sigui la favorita per qüestions logístiques. Dirigents del PP van apostar per arribar al congrés extraordinari amb una única candidatura per evitar guerres internes a menys d’un any de diverses cites electorals.

Arran de la moció de censura de Pedro Sánchez, el PSOE hauria experimentat un repunt electoral que el portaria a ser el partit més votat si se celebressin avui eleccions generals, amb el 28,8 per cent dels suports i 118 escons. Al darrere quedaria el PP, amb el 25,6 per cent dels vots i 101 escons; Ciutadans seria la tercera força, amb el 21,1 per cent dels sufragis i 70 diputats, mentre que Podem obtindria el 13,1 per cent dels suports i 34 representants al Congrés dels diputats.

Les enquestes rellancen el PSOE com a partit més votat El PSOE guanyaria les eleccions generals espanyoles després de la moció de censura al Govern del PP, segons una enquesta feta per l’empresa GAD3 i que van publicar diversos diaris ahir, mentre que també mostra una caiguda de Ciutadans.

tracking