SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA

El jutge ordena retirar els vídeos de Junqueras i Romeva a Estremera

La decisió arriba després que l’advocat dels polítics els denunciés per “intolerables” || Torra aposta per començar a negociar amb el Govern central

Manifestació en suport als professors de l’IES El Palau acusats d’adoctrinament.

Manifestació en suport als professors de l’IES El Palau acusats d’adoctrinament.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge d’Arganda del Rey que investiga la publicació dels vídeos en els quals apareixen l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i l’exconseller Raül Romeva a la presó d’Estremera va ordenar ahir que es retiressin de les xarxes. La sentència arriba després que l’advocat de Junqueras i Romeva presentés una denúncia en la qual titlla els vídeos d’“intolerables” i un atemptat a la seua intimitat.

Respecte a la cruïlla política, el president de la Generalitat, Quim Torra, que avui acaba la ronda de contactes amb Xavier Domènech, Xavier Albiol i Carles Riera va assegurar en una entrevista al diari Ara que “parlem molt de diàleg però potser hauríem de començar a utilitzar la paraula negociació”, apostant així pel diàleg i bilateralitat entre els dos governs. En aquest sentit, la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, va afirmar que “superar la crisi institucional” i, en especial la “territorial”, és necessària una reforma de la Constitució. “urgent, viable i desitjable”. Després d’aquestes declaracions, el PP va anunciar que demanarà la compareixença “urgent” de Batet al Congrés. També des de Ciutadans, Ignacio Aguado va demanar la que “concreti” si té previst fer algun canvi legislatiu per a l’atansament de polítics presos per “cop d’Estat”. A tot això, el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, va demanar a l’oposició que deixin de “buscar tres peus al gat” i que col·laborin amb el Govern perquè, segons el seu parer, Catalunya “està a punt de l’enfrontament civil”.

Batet proposa una reforma de la Constitució per “superar la crisi” i PP i Cs li demanen explicacions

D’altra banda, prop de cinc-centes persones es van manifestar a Barcelona per donar suport als professors de l’IES El Palau i de la Seu d’Urgell acusats d’adoctrinament i reclamar “educar en llibertat”. Torra va assegurar que el Govern “sempre estarà al costat dels mestres” perquè “ajuden a construir una Catalunya millor i més culta”.

Manifestació en suport als professors de l’IES El Palau acusats d’adoctrinament.

Manifestació en suport als professors de l’IES El Palau acusats d’adoctrinament.EFE

tracking