SEGRE

L'Audiència de Navarra estudia dilluns vinent la llibertat dels membres de la Manada

Les defenses consideren que "no existeix cap element" que porti a pensar en "una suposada reiteració delictiva"

L'advocat Agustín Martínez Becerra, defensor de quatre dels cinc condemnats per abusar sexualment d'una noia de 18 anys durant les festes de San Fermín de 2016

L'Audiència de Navarra estudia dilluns vinent la llibertat dels membres de la ManadaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció segona de l’Audiència Provincial de Navarra celebrarà dilluns 18 de juny una vista per determinar si es prorroga la presó provisional als cinc membres de La Manada o si se’ls deixa en llibertat com han sol·licitat les seues defenses. Les deu del matí és l’hora fixada per a la vista, que, segons indica el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, no serà en audiència pública i a la qual estan citades totes les parts.

Encara que ha coincidit que la setmana passada les defenses dels cinc condemnats va sol·licitar la seua llibertat, la vista per determinar si es prorroga o no la presó provisional s’hauria celebrat de la mateixa manera, ja que, segons precisen des del TSJN, és obligatori celebrar-la quan es compleixen dos anys de presó provisional.

Els fets van passar la matinada del 7 de juliol de 2016, hores després els cinc van ser detinguts i el 9 de juliol el jutge va decretar la seua presó comunicada sense fiança i des d’aleshores romanen a la presó, per la qual cosa els pròxims Sanfermines es compliran dos anys.

Després del posterior judici, l’Audiència de Navarra els ha condemnat a cada un dels cinc joves coneguts com a La Manada a 9 anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual i no per agressió sexual, en no apreciar violència, contra una jove a Pamplona durant els Sanfermines de 2016.

La sentència rebaixa el delicte penal sol·licitat en descartar l’ús per part dels acusats de "violència o intimidació que integren el concepte normatiu d’agressió", i sí veure el subtipus agreujat en el delicte d’abús sexual.

La llibertat dels cinc, a la presó des de juliol de 2016, va ser sol·licitada la setmana passada per les seues respectives defenses.

Així, el 5 de juny la defensa de quatre d’ells va demanar la seua llibertat provisional sense fiança argumentant que "no existeix cap element" que porti a pensar en "una suposada reiteració delictiva" i comparant la seua situació amb el cas d’Iñaki Urdangarin o la Gurtel.

L’advocat Agustín Martínez Becerra assenyalava en l’escrit que no es pot obviar que la sentència que els va condemnar a nou anys per abusos sexuals a una jove en els Sanfermines de 2016 comptava amb un vot particular formulat per un dels magistrats que els absolia de tots els delictes i assenyalava que haurien de ser immediatament posats en llibertat.

Així mateix subratllava que no li cabia dubte "que més aviat que tard es dictés resolució absolutòria" per als seus patrocinats i resultés "evident la injusta situació personal en la que es troben, que òbviament no pot estendre més en el temps."

Dies després era Jesús Pérez, l’advocat del cinquè acusat, qui sol·licitava la seua llibertat per motius d’"arrelament" en tant es resol el recurs a la sentència que el va condemnar a 9 anys de presó per abús sexual. La petició igualment es fonamentava que "no hi ha risc de reiteració delictiva, ni risc de fuga".

tracking