SEGRE

POLÍTICA

Batet i Artadi ja preparen la pròxima reunió entre Sánchez i Torra

Encara no han definit la data ni l’ordre de dia

Batet i Artadi ja preparen la pròxima reunió entre Sánchez i Torra

Batet i Artadi ja preparen la pròxima reunió entre Sánchez i TorraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi, ja s’han posat en contacte per preparar la pròxima reunió entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra, que el Govern espera que sigui aviat, encara que la data no està tancada encara.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Artadi ha explicat que, després de la conversa entre els dos presidents per telèfon divendres passat, ambdós van designar les persones que s’encarreguen de preparar la reunió.

La portaveu de l’executiu català ha explicat que ella mateixa s’encarrega d’aquesta tasca en nom de Quim Torra i que ja ha mantingut contactes amb la persona designada per Pedro Sánchez, que és Meritxell Batet.

Artadi ha explicat que en la conversa que va mantenir per telèfon amb Batet no van definir la data ni l’ordre de dia, però que ambdues es van comprometre a treballar de forma "diligent" per tancar aquests aspectes.

La consellera de Presidència ha reiterat en la roda de premsa que la voluntat de Torra és "poder parlar de tot sense condicionants ni apriorismes" i escoltar l’"oferta" que té Sánchez per a Catalunya.

Preguntat per si la Generalitat desitja que s’abordi el finançament autonòmic en aquesta trobada, Artadi ha apuntat que la voluntat no és entrar en "temes sectorials de si cent milions més o menys", sinó que, principalment, Torra vol conèixer quina proposta té Sánchez per a Catalunya.

La portaveu del Govern ha indicat que no se senten "part de la ronda ordinària" de reunions del cap de l’Executiu central amb presidents de comunitats autònomes i que, en aquest sentit, els resulta indiferent si Torra és el primer o queda en una altra posició.

Artadi ha destacat que Torra "no és un president autonomista" i que és l’únic sorgit d’un parlament amb majoria absoluta independentista, per la qual cosa ha considerat que no se li hauria d’aplicar el mateix "enfocament" que a altres presidents de comunitats autònomes.

tracking