SEGRE

El Govern paralitza la liquidació del Diplocat i reactiva el seu patronat

La portaveu del Govern, Elsa Artadi.

La portaveu del Govern, Elsa Artadi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha acordat avui paralitzar el procés de liquidació del Diplocat, organisme de diplomàcia pública impulsat per la Generalitat i que va ser tancat durant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, i ha anunciat la reactivació del seu patronat perquè prengui una decisió sobre el futur de l’ens. Després de la reunió d’avui del Govern, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha afirmat que s’ha decidit "aturar el mandat de liquidació" del Diplocat ordenat pel Govern de Mariano Rajoy, "deixar sense efectes l’òrgan liquidador" de l’ens i "constatar que aquest procés de liquidació no va finalitzar", pel que les seues estructures de govern "continuen actives".

El Consell de Ministres va adoptar el passat 15 de desembre l’acord de liquidació del Diplocat i va designar l’òrgan encarregat de dur a terme aquest procés, fins que el 12 d’abril l’entitat es va donar finalment per tancada. Segons Artadi, tanmateix, la formalització d’aquesta liquidació va ser "totalment irregular", a més d’"arbitrària i procedimentalment errònia", i no es va arribar a culminar.

Artadi ha explicat que la Generalitat "es personarà" en el procés judicial obert a arrel -ha dit- de l’intent de "dissolució il·legal" impulsat pel Govern de Rajoy.

A més, el president de la Generalitat, Quim Torra, presidirà una pròxima reunió del ple del patronat del Diplocat, que "en cap cas no s’ha dissolt" i que per tant "no ha perdut la seua personalitat jurídica", ha afegit Artadi.

tracking