SEGRE

PARTITS RENOVACIÓ

Rajoy dóna el tret de sortida a la carrera per succeir-lo al PP

Celebraran el congrés per elegir nou líder el 20 i el 21 de juliol

El president del PP, Mariano Rajoy, ahir, durant la junta directiva.

El president del PP, Mariano Rajoy, ahir, durant la junta directiva.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Popular celebrarà el congrés extraordinari per elegir el successor de Mariano Rajoy al capdavant de la formació el 20 i el 21 de juliol, tal com va anunciar ahir el mateix Rajoy durant la reunió de la junta directiva nacional dels populars. En aquest sentit, l’encara líder de la formació, que va ser rebut amb un intens aplaudiment, va explicar que “farem les coses en temps i termini, amb ordre, però sense perdre ni un segon perquè els espanyols no poden estar esperant per nosaltres”. Així, va subratllar que l’objectiu ha de ser proporcionar “certesa i seguretat” i evitar enredar-se en un procés d’abstracció” en vista que, al setembre, el Partit Popular estigui en “perfecte estat de revista”. Rajoy va avançar també ahir que no té “ni successors ni delfins” i que no té la intenció d’assenyalar ningú perquè el rellevi. Seria una “enorme injustícia” decantar-se per algú específic, va indicar l’expresident del Govern central.

Així mateix, va demanar a la persona que finalment el succeeixi que compti amb els seus rivals per dirigir el partit i va puntualitzar que no exercirà cap classe de tutela sobre els nous mandataris populars. “Confio en vosaltres, us conec a tots, sé de la vostra lleialtat al partit”, va afirmar Rajoy, alhora que va exigir a tothom que actuï “amb més responsabilitat que mai” de manera que el PP surti del congrés “més unit que avui”. Un dels noms que més sonen per prendre les regnes de Génova és el del president de la Xunta, Alberto Núñez-Feijóo, que va manifestar ahir que almenys fins dilluns no es pronunciarà sobre si optarà a dirigir el PP.

Feijóo no revelarà si opta a dirigir el PP fins dilluns, mentre que Santamaría i De la Serna no ho descarten

Tampoc va revelar la seua decisió l’exvicepresidenta del Govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría, mentre que l’exministre de Foment Íñigo de la Serna tampoc va voler descartar-se.

tracking