SEGRE

Registres policials en seus de la Generalitat per l'1-O

Mediapro desmenteix que l'operació hagi afectat les seues instal·lacions

Entrada al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI) durant un registre anterior

Entrada al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI) durant un registre anteriorefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha dut a terme aquest dimarts registres a la conselleria d’Economia i el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat (CTTI)  en el marc de la investigació oberta per un jutge de Barcelona sobre el procés unilateral d’independència.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, els registres, ordenats pel titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, s'han dut a terme a la seu de la conselleria d’Economia a la Rambla de Barcelona, i a la seu del CTTI, a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). A més, s'hauria produït una detenció

Mediapro desmenteix que la policia hagi escorcollat les seues instal·lacions

Mediapro ha explicat mitjançant un comunicat que l'operació policial pel referèndum de l'1-O no ha afectat Mediapro, tal i com s'ha informat en un primer moment. Segons l'empresa, la Policia Nacional ha escorcollat servidors d'una divisió de Mediapro, Mediacloud, que lloga espai per emmagatzemar dades informàtiques al 'núvol'. Un dels clients de Mediacloud és la Generalitat.

Mediapro afegeix que l'actuació policial ha resultat "negativa" i que els agents no han establert cap connectivitat entre Mediacloud i l'Administració Oberta de Catalunya (AOC). La productora ha assegurat que els servidors de Mediacloud no acullen cap base de dades de l'AOC.

Tatxo Benet, un dels propietaris de Mediapro, ha explicat que els agents de la policia han estat buscant informació durant menys d'una hora i que han marxat sense trobar res rellevant per a la seua investigació. "Suficient perquè surti en tots els mitjans i crear alarma en parents, amics i treballadors. No tinc paraules per expressar la indignació que sento", ha afegit Benet.

tracking