SEGRE

Kim i Trump firmen un acord després de la seua cimera que "canviarà el món"

La desnuclearització de Corea del Nord començarà "molt ràpid"

Trump i Kim firmen una declaració conjunta després de la seua històrica cimera

Trump i Kim firmen una declaració conjunta després de la seua històrica cimeraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, han firmat avui un "detallat" acord després de la seua històrica cimera a Singapur que "suposarà un gran canvi per al món". Després de més de quatre hores de reunions a l’hotel Capella de l’illa de Sentosa, Kim i Trump van protagonitzar una cerimònia per firmar el document conjunt, que serà fet públic ben aviat i que va suposar el final de la cimera.

"Avui hem mantingut una reunió històrica, i estem llestos per deixar enrere el passat. El món presenciarà un gran canvi", va dir Kim durant la firma, en la qual també va voler mostrar el seu "agraïment" a Trump per la seua disposició a fer la reunió.

Per la seua part, Trump va expressar que el document acabat de firmar era "molt detallat" i va assegurar que estava desenvolupant "un vincle molt especial" amb Kim. "Ens ocuparem d’un problema molt gran i molt perillós per al món", va recalcar Trump.

El mandatari va assegurar que el procés de desnuclearització de Corea del Nord començarà "molt ràpid".

En declaracions a periodistes en separar-se de Kim, Trump va descriure al líder nord-coreà com un home "amb molt talent" que "estima molt al seu país", i va afegir que ambdós es reuniran "moltes vegades" a partir d’ara. Preguntat per si convidaria Kim a la Casa Blanca, el mandatari va respondre: "Absolutament, ho faré".

La cimera de Singapur, l’objectiu del qual és tractar la possible desnuclearització de Pyongyang, és la primera entre mandataris d’ambdós països després de gairebé 70 anys de confrontació arran de la Guerra Corea (1950-1953), i 25 de negociacions fallides i tensions a compte del programa atòmic nord-coreà.

tracking