SEGRE

Expectació en l'última visita d'Urdangarin a Palma abans d'anar a la presó

Expectació en l'última visita d'Urdangarin a Palma abans d'anar a la presó

Expectació en l'última visita d'Urdangarin a Palma abans d'anar a la presóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de mig centenar de periodistes esperen des de primera hora a les portes de l’Audiència Provincial de Palma l’arribada dels condemnats pel cas Nóos, entre ells Iñaki Urdangarin, que visitarà la capital balear per última vegada abans del seu presumible ingrés a la presó.

Abans de les 08:00 hores, ja els equips de televisió i fotògrafs de desenes de mitjans de comunicació s’havien desplegat davant la seu de l’Audiència de Palma, encara que darrere de la tanques de plàstic col·locades pels agents de la Policia Nacional.

A l’edifici es troben ja dos de les tres jutgesses que van dictar les sentències del cas Nóos.

Urdangarin, juntament amb l’exsoci Diego Torres i l’expresident balear Jaume Matas, han estat convocats en aquesta jornada a l’Audiència de Palma perquè se’ls comuniqui el termini que tenen per entrar a la presó una vegada el Tribunal Suprem ha confirmat penes de presó en contra seu

Com en anteriors ocasions, la Policia ha muntat un dispositiu especial per ordenar, amb barreres incloses, la col·locació dels periodistes, fotògrafs i càmeres de televisió i, alhora, permetre el pas dels ciutadans i turistes que passegen per aquesta cèntrica zona de la capital balear el ple mes de juny.

Des de primera hora, la nombrosa presència de policies i periodistes ha aixecat la curiositat de les persones que han passat junt Can Berga, l’edifici senyorial mallorquí que és en el dia d’avui seu de l’Audiència Provincial i del Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

L’última vegada que Urdangarin va trepitjar Palma va ser el 23 de febrer de 2017, quan va fer un viatge llampec a la ciutat que li va donar el Ducat per a una citació judicial després de la sentència inicial a 6 anys i tres mesos de presó. En aquella ocasió s’enfrontava a la possibilitat d’entrar a la presó, però finalment va aconseguir evitar-la fins la resolució del recurs que va plantejar davant del Tribunal Suprem. Previsiblement, igual com l’any passat, Urdangarin arribarà avui a l’Audiència Provincial de Palma sense la seua dona, la infanta Cristina.

L’Audiència de Palma s’assenta en un dels edificis barrocs de més caràcter de la capital balear, en el qual van viure segles enrere algunes famílies nobles de Mallorca.

tracking