SEGRE

José Guirao, nou ministre de Cultura i Esport

Prendrà possessió demà a les 11.00 hores davant del rei al Palau de la Sarsuela

José GuiraJosé Guiraoo

José Guirao, nou ministre de Cultura i Esport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Guirao serà el nou ministre de Cultura i Esport del Govern de Pedro Sánchez, en substitució de Màxim Huerta, que ha dimitit aquesta mateixa tarda, segons han confirmat a Efe fonts de l’Executiu.

Guirao va ser responsable de l’àrea de Cultura de la Diputació Provincial d’Almeria en els anys vuitanta, director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura de 1993 a 1994 i director del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía entre aquell any i el 2001.

Segons les fonts del Govern, Guirao prendrà possessió demà a les 11.00 hores davant del Rei al Palau de la Sarsuela.

Llicenciat en Filologia Hispànica, va nàixer el 1959. Va iniciar la seua activitat política el 1983 com a responsable del Cultura de la Diputació Provincial d’Almeria, càrrec en el qual va romandre fins 1987.

El juny de 1988 va ser nomenat director general de Béns Culturals de la Conselleria de Cultura i Medi Ambient de la Junta d’Andalusia, lloc en el qual va cessar l’octubre de 1993 a petició pròpia, ja que dies després va ser nomenat, en Consell de Ministres, director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura.

Un any després, el 23 de setembre de 1994 va ser nomenat pel Consell de Ministres nou director del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, la col·lecció permanent del qual va remodelar durant el seu mandat.

Entre 2001 i 2014 va estar al capdavant de la Casa Encendida, un espai cultural de Madrid pertanyent a la desapareguda Caja Madrid i, després de la seua transformació, a la Fundació Montemadrid, que presidia ara.

tracking