SEGRE

Màxim Huerta va ser sancionat el 2017 a pagar 218.000 euros a Hisenda

"Vaig pagar el corresponent i assumpte tancat", defensa el ministre de Cultura

El ministre de Cultura i Esport, Máxim Huerta.

Màxim Huerta va ser sancionat el 2017 a pagar 218.000 euros a HisendaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, va ser sancionat a abonar 218.000 euros a Hisenda pels impostos que va deixar de pagar el 2006, 2007 i 2008 quan treballava com a presentador de televisió i declarava a través d’una societat, la qual cosa permetia tributar menys que si ho hagués fet com a renda personal amb l’IRPF. El diari 'El Confidencial' publica avui la decisió de la Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), que desestima els recursos de Huerta després de notificar-li l’Agència Tributària el que havia de pagar.

Segons el TSJM, el llavors presentador a "El programa d’Ana Rosa" (Telecinco) va ingressar en aquells tres anys gairebé 800.000 euros a través de la societat limitada Almaximo Profesionales de la Imagen, de la qual era únic accionista i administrador des del 2006 i que va ser liquidada a finals de 2016.

La resolució sosté que les factures de la societat es refereixen exclusivament a prestacions de servei de Huerta amb tercers, és a dir, "tenen una relació directa amb el soci com a presentador", encara que l’objecte de la mateixa fos l’organització i producció d’espectacles públics o l’assessorament d’artistes. A través d’Almaximo Profesionales de la Imagen S.L., Huerta va declarar a Hisenda el 2006, el 2007 i el 2008 els ingressos, despeses i beneficis a través de l’impost de societats. D’aquesta forma, per gairebé 800.000 euros d’ingressos en aquests tres exercicis, va tributar en IRPF 21.860 euros, pel que va eludir "els tipus impositius progressius i més elevats d’IRPF".

Els criteris d’Hisenda van ser modificats el 2012 en establir que els serveis professionals s’havien de tributar com a impostos personals com és el cas de Huerta, segons la resolució que fa responsable al ministre d’una infracció de la llei "per deixar d’ingressar en el termini establert en la normativa de cada tribut el deute tributària que hagués de resultar de la correcta autoliquidació de tribut". Incloses costes, despeses de demora i la mitjana de la pujada de l’IPC la xifra actualitzada de la sanció és 253.253 euros, encara que el frau inicial és de 218.322 euros, segons detalla El Confidencial.

Màxim Huerta: "Vaig pagar el corresponent i assumpte tancat"

Per la seua part, Màxim Huerta ha assegurat avui que les seues obligacions tributàries "estan al corrent" i que no té "cap dubte moral ni conflicte", en conèixer-se que va ser sancionat a abonar 218.000 euros a Hisenda: "Vaig pagar el corresponent i assumpte tancat".

En una entrevista en Onda Cero, Huerta ha subratllat que no es planteja presentar la seua dimissió ja que el frau tributari que se li atribueix és anterior a la seua condició de ministre, en la seua etapa com a presentador de televisió. "Aquest assumpte no és com a ministre de Cultura, és un assumpte de Màxim Huerta d’uns anys i de sobte va canviar un criteri i vaig assumir la responsabilitat com a ciutadà, com li va passar a centenars de periodistes, de creadors i d’artistes en el seu moment", ha destacat.

tracking