SEGRE

El Consell de Ministres acorda nomenar Teresa Cunillera com a delegada del Govern

La lleidatana substitueix en el càrrec Enric Millo

La lleidatana Teresa Cunillera.

El Consell de Ministres acorda nomenar Teresa Cunillera com a delegada del GovernLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdiputada socialista Teresa Cunillera i Mestres, qui va ser també vicepresidenta primera del Congrés, ha estat nomenada aquest divendres delegada del Govern en Catalunya, tal i com va avançar ahir Segre, en substitució d’Enric Millo, que es va encarregar de fer les rodes de premsa de l’Executiu durant l’aplicació de l’article 155 en aquesta comunitat. Així ho ha acordat avui el Consell de Ministres, que també ha anomenat als delegats del Govern en altres comunitats.

La lleidatana Cunillera i Mestres va ser diputada socialista en sis legislatures, entre 1982 i 2016, i vicepresidenta primera del Congrés, de 2008 a 2011, i el 2007 va ser elegida com a representant del PSC a la Comissió Gestora que va dirigir el partit fins la reelecció de Pedro Sánchez com a secretari general.

Nascuda a Bell-lloc d'Urgell (Pla d’Urgell) el 17 de febrer de 1951, ha realitzat estudis de Peritatge Mercantil i va ingressar el 1973 com a funcionària a l’Administració de l’Estat. A part de ser directora general de la Presidència del Govern, de 1988 a 1993, està en possessió de la Gran Creu de l’Ordre del Mèrit Militar.

Cunillera va ingressar el 1978 al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) i el 2004, al XXXVI Congrés del PSOE, va ser elegida membre del Comitè Federal. També va ser membre del Consell de la Federació de Lleida i del Consell Nacional del PSC.

En les eleccions del 28 d’octubre de 1982 va ser elegida per primera vegada diputada socialista per Lleida. Entre 1986 i 1993 va ser vocal assessora del Ministeri de Relacions amb les Corts i el 1988 va ser nomenada directora del Gabinet del ministre de Relacions amb les Corts i de la Secretaria del Govern, càrrec que va ocupar fins 1993. Posteriorment va ser assessora al Gabinet de la Presidència del Govern (1993-1996). En les eleccions generals del 3 de març de 1996 torna a sortir com a diputada per Lleida i és reelegida en els comicis del 2000 i del 2004, i l’abril d’aquest any va ser elegida secretària general adjunta del Grup Parlamentari Socialista.

En aquesta VIII legislatura va formar part, des de 2005, de la delegació del PSOE encarregada de negociar acords parlamentaris amb ERC. A partir de l’1 d’abril de 2008, després de resultar reelegida com a diputada al març, va ser vicepresidenta primera del Congrés fins 2011, en l’últim mandat de José Luis Rodríguez Zapatero, i va repetir com a parlamentària fins el 2016, en la IX i X legislatures. Després que el PSC desobeís l’ordre del comitè federal del PSOE d’abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy, el gener de 2017 va ser elegida per representar els socialistes catalans en la Comissió Gestora del partit.

tracking