SEGRE

POLÍTICA

Cuixart diu que la sobirania "seguirà liderant l'oferta de diàleg permanent"

Ha estat reelegit president d’Òmnium Cultural amb 28.151 vots

Cuixart diu que la sobirania deu

Cuixart diu que la sobirania deu "continuar anant al davant de l'oferta de diàleg permanent"@epaluzie

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assenyalat aquest dissabte del qual la sobirania ha "de continuar anant al davant l’oferta de diàleg permanent" al marge de la direcció política que prengui el nou Govern del PSOE, segons informa Europa Press en la seua pàgina web.

"Un diàleg basat en la confiança, que és la base per a qualsevol acord possible", ha dit a través d’una carta que ha escrit des de la presó Soto del Real (Madrid), i que ha gravat l’actor Jordi Crosas per oferir el seu discurs en l’assemblea general d’Òmnium Cultural.

Quan es compleixen vuit mesos de l’entrada a presó de Cuixart, aquest ha estat reelegit president d’Òmnium Cultural amb 28.151 vots, segons els resultats provisionals oferts per l’assemblea general de l’entitat aquest dissabte, la més massiva de la seua història.

A la seua carta, ha reconegut que ha arribat l’hora que Òmnium enforteixi el sentiment de pertinença col·lectiva com a pas indispensable per reconèixer la legitimitat de les decisions que prenen els ciutadans de Catalunya, i ha dit que "la cultura és el millor antídot contra la intolerància i el totalitarisme", doncs, segons el seu parer, és la garantia per poder afrontar amb èxit els pròxims reptes de transició nacional.

"Necessitem un Òmnium Cultural fort per no deixar-nos a ningú pel camí, aconseguir l’alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i el final de la repressió", ha asseverat, i ha afegit que els presos no són la representació de cap derrota, sinó l’única palanca democràtica.

Ha afirmat que un dels consensos de país és la defensa dels drets civils i polítics perquè "la lluita pel dret a l’autodeterminació, les sobiranies i els drets humans s’han convertit en una causa universal".

També ha reivindicat la unió del catalanisme i aprofitar el bagatge del catalanisme històric, i ha assegurat que la República serà possible tard o d’hora si aquesta és la voluntat del poble de Catalunya: "Fent un exercici d’empatia i esforç podrem continuar avançant".

Cuixart ha dit que volen enfortir el model d’escola catalana i la cohesió social "contra aquells que volen exercir fractures socials inexistents", i ha enaltit que l’ús social del català és encara un repte fonamental.

tracking