SEGRE

COMERÇ TENSIONS

Els EUA imposen aranzels per valor de 50.000 milions a productes de la Xina

Una llista amb 1.100 béns tecnològics afectats || El Govern de Pequín assegura que respondrà de forma immediata a la decisió amb les mateixes condicions

L’excap de campanya de Donald Trump, Paul Manafort.

L’excap de campanya de Donald Trump, Paul Manafort.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va seguir ahir endavant amb la seua estratègia proteccionista d’imposar aranzels del 25 per cent a importacions xineses per valor de 50.000 milions de dòlars, una mesura que Pequín va decidir contrarestar amb gravàmens “de la mateixa escala”.

A l’anunciar la mesura, la Casa Blanca va assegurar que les sancions imposades a la Xina “són necessàries” per restablir la relació comercial amb el gegant asiàtic, un país que acusa de saltar-se les regles de joc i de prendre milions de llocs de treball als EUA.

Els productes afectats pels nous aranzels, un total de 1.102, són majoritàriament tecnològics

“Hem de prendre fortes mesures defensives per protegir el lideratge dels Estats Units en tecnologia i innovació contra l’amenaça sense precedents que representa el robatori de la Xina de la nostra propietat intel·lectual”, va assenyalar en un comunicat el responsable de Comerç Exterior dels EUA, Robert Lighthizer.

En concret, 1.102 productes xinesos de “tecnologies industrialment significatives” seran castigats pel Govern nord-americà, una xifra una mica inferior a la inicialment proposada al març.

Indústries com la robòtica, l’aeroespacial i l’automobilística seran les colpejades a partir del 6 de juliol per aquesta nova onada d’aranzels, que no afectarà, d’altra banda, béns de consum com telèfons mòbils o televisors.

El Govern xinès no es va quedar de braços plegats i va respondre ràpidament. El ministeri de Comerç de l’Executiu del president xinès, Xi Jinping, va apuntar en un comunicat que introduiran “immediatament la mateixa escala i les mateixes mesures aranzelàries” que les imposades pel costat nord-americà.

A més, va assegurar que els pactes comercials assolits durant les últimes setmanes, en els quals es va posar la guerra comercial “en suspens”, “quedaran invalidats” després de l’anunci de Trump.

Amb aquesta decisió es posa fi al règim d’arrest domiciliari en el qual es trobava Manafort des de la seua entrega a l’FBI l’octubre passat i, ara, el que va ser responsable de la campanya presidencial de Trump el 2016 haurà d’esperar a la presó a ser jutjat, segons l’ordre registrada al tribunal federal del Districte de Colúmbia.

Jackson va optar per la presó preventiva després que la setmana passada el fiscal de la trama russa, Robert Mueller, acusés Manafort d’obstruir la Justícia per haver provat d’influir en les declaracions de dos testimonis en relació amb el seu cas.

A presó l’excap de campanya de Trump en el cas de la trama russa Paul Manafort, l’excap de campanya del president dels Estats Units, Donald Trump, va ser enviat ahir a presó preventiva a l’acabar amb “la confiança” que havia dipositat en ell la jutge del cas durant la instrucció de la seua causa, emmarcada en la investigació de la trama russa.

tracking