SEGRE

POLÍTICA

Torrent: "L'única actitud justa és l'alliberament de presos i acostament d'exiliats"

Agrega que "la retòrica no serveix de res si no va acompanyada de fets"

Torrent:

Torrent: "L'única actitud justa és alliberament presos i acostament exiliats"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, espera un canvi per part del nou Govern respecte a Catalunya i manté que "l’única actitud justa és l’alliberament dels presos polítics i l’acostament dels exiliats".

En una entrevista en RAC1, Torrent ha afirmat que "el canvi d’actitud es veurà amb el tracte als polítics empresonats i en l’exili" i ha agregat que "la retòrica no serveix de res si no va acompanyada de fets". "Caldrà esperar si es produeix el canvi o no", ha postil·lat.

Torrent ha agregat: "No ens regim per actuacions simbòliques ni declaracions, sinó pels fets. Veurem quins són les accions i si hi ha un canvi d’actitud o no".

Respecte de la denúncia presentada contra el jutge Pablo Llarena i uns altres tres magistrats del Tribunal Suprem que acusa d’un "delicte de detenció il·legal" de diputats sobiranistes i de "prevaricació judicial", ha insistit que amb la denúncia es vol "fer la síntesi d’uns fets" que, per a la sobirania, "són flagrants i han impedit que la seu de la sobirania de Catalunya funcioni correctament".

Segons el seu parer, "seria una deixadesa no defensar els drets fonamentals dels 135 diputats que formen part del Parlament". "Defensem el conjunt dels diputats, també aquells que van en contra d’aquesta denúncia", ha indicat.

Així mateix, Torrent ha advertit que no es donarà per satisfet "fins que no es defensin definitivament i completament els drets de la cambra".

El president del Parlament ha comentat que, de moment, no té previst assistir a la inauguració dels Jocs de la Mediterrània i també ha revelat que no va veure el partit de futbol entre Espanya i Portugal.

Ha desitjat que li vagi molt bé a Espanya a la Copa del Món de futbol, però amb el que "vibrarà", ha destacat, és quan "la selecció catalana jugui un Mundial".

tracking