SEGRE

PANORAMA

El PDeCAT avala presentar-se a les municipals com a JxCat

Tot i que liderant les llistes i adaptant el nom || És la propietària de la denominació de la coalició de Carles Puigdemont

Representants del PDeCAT de Lleida a la convenció.

Representants del PDeCAT de Lleida a la convenció.PDECAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La convenció municipalista del PDeCAT celebrada a Castelldefels va acordar divendres que el partit es presenti a les eleccions locals de l’any que ve amb la marca de JxCat. No obstant, cada agrupació podrà adaptar la denominació a la seua realitat municipal. D’aquesta manera, els participants a la reunió, més de 400, entre els quals es trobava l’alcalde de Mollerussa i president del Consell d’Acció Municipal de la formació, Marc Solsona, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, van avalar la posició de la coordinadora general, Marta Pascal, que el 26 de maig ja va avançar que els exconvergents utilitzarien la marca de la coalició creada al voltant de Carles Puigdemont per a les eleccions del 21-D per als comicis del 2019. De fet, el PDeCAT és el propietari de la denominació JxCat, que va registrar al ministeri de l’Interior.

La candidata del partit a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, va puntualitzar que, sense perjudici que alguns independents se “sumin” a les llistes municipalistes de la formació, els primers llocs de les llistes seran per a candidats del mateix PDeCAT.

Malestar entre diputats “afins” al president a l’exili? La decisió del PDeCAT de presentar-se a les eleccions municipals del 2019 sota les sigles de JxCat no va caure bé entre els diputats independents que es van integrar a la coalició liderada per Carles Puigdemont per als comicis del 21-D. En aquest sentit, el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, va deixar clar ahir que “no és el mateix denominar-se JxCat que ser JxCat”. En la mateixa línia, el diputat Pep Riera es va demanar si el PDeCAT, a part de tenir la marca, té “l’essència i les idees” de la llista del president. El més contundent va ser el politòleg Agustí Colomines, un dels ideòlegs de JxCat, que va afirmar sentir-se “atracat” i va qualificar el ball de sigles d’“engany”.

tracking