SEGRE

REFUGIATS

L’Aquarius arriba al port de València amb 106 immigrants a bord

Arriben "contents" però "esgotats"

L'Aquarius arriba al port de València amb 106 immigrants a bord

L'Aquarius arriba al port de València amb 106 immigrants a bordEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vaixell Aquarius, en el qual viatgen 106 immigrants, va entrar al port de València, on estava previst que atraqués cap a les nou del matí després de vuit dies de travessia en alta mar, encara que ho fa amb retard perquè el desembarcament del vaixell que l’ha precedit s’ha alentit.

El vaixell humanitari Open Arms acompanya l’Aquarius (en el qual hi ha 51 dones, 45 homes i deu de menors) a la seua entrada al port, on poc abans de les set del matí ha atracat ja el Datillo, amb 274 migrants de bord, i que seguirà finalment el tercer vaixell de la flotilla, l’Orione, amb 250 persones.

A bord de l’Aquarius viatgen els migrants considerades més vulnerables, com sis dones embarassades, una desena de menors i una vintena de persones amb cremades provocades per la barreja del fuel dels motors de les embarcacions en les quals viatjaven i l’aigua salada del mar.

Precisament per això l’Aquarius va atracar darrere del Datillo (que és a la zona més propera als mitjans de comunicació), a fi de preservar més la intimitat dels immigrants, que en general estan arribant "contents" però "esgotats" a València, segons han explicat fonts del dispositiu d’atenció.

tracking