SEGRE

POLÍTICA

Robles creu que els presos catalans han de ser a prop de les seues famílies

Assegura que "fora del marc de la Constitució no hi ha cap possibilitat de diàleg"

Robles creu que els presos catalans han de ser a prop de les seues famílies

Robles creu que els presos catalans han de ser a prop de les seues famíliesEFE/Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha subratllat avui que les persones privades de llibertat han de ser "el més a prop possible del seu entorn i la seua família", amb referència als polítics catalans empresonats, i ha assegurat que si el Govern ha de prendre decisions "valorarà les circumstàncies".

En una entrevista al diari El Mundo, la ministra de Defensa ha destacat que "és un principi de llei general penitenciària que la gent sigui el més a prop possible de les seues famílies" i ha matisat que, en el cas dels presos etarres, ETA ha estat derrotada per la societat i "aquesta derrota no pot tenir cap contraprestació política".

Sobre la reunió entre el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, Robles ha assegurat que "fora del marc de la Constitució no hi ha cap possibilitat de diàleg" i manté que "el que no sigui al marc constitucional no trobarà suport".

"Els dirigents de Catalunya han d’entendre que cal superar aquesta pàgina negra que va suposar Puigdemont i el que va ocórrer des del 6 i 7 de setembre. Això no exclou que puguem abordar una reforma de la Constitució per fer-la més moderna. Una reforma legal des de la pròpia legalitat", ha afirmat.

Sobre un possible indult a Iñaki Urdangarín, Robles ha subratllat que si no hi ha raons de caràcter humanitari, mai no és procedent un indult. "En el cas d’Urdangarín s’han jutjat actuacions concretes, la responsabilitat de les quals li correspon a ell. L’Estat de Dret i la Justícia hi han funcionada", ha asseverat.

Ha negat que li demanés a Sánchez el control del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), i ha admès que "ara com ara" el compromís amb l’OTAN d’augmentar fins el 2 % del PIB la despesa en Defensa "no és possible".

tracking