SEGRE

Sánchez diu que no hi ha temps per reformar el finançament autonòmic aquesta legislatura

Sí que farà millores "en totes i cadascuna" de les comunitats

El president del Govern, Pedro Sánchez.

Sánchez diu que no hi ha temps per reformar el finançament autonòmic aquesta legislaturaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que no hi ha "temps material" en aquesta legislatura per poder reformar el sistema de finançament autonòmic en el seu conjunt, encara que l’Executiu té la intenció de fer millores del finançament de totes les comunitats. Sánchez ha respost en aquests termes a la senadora de CC María del Mar del Pino Julio Reyes, que li havia preguntat sobre els terminis del Govern per als compromisos de l’agenda canària en la sessió de control a l’Executiu del ple del Senat.

El cap de l’Executiu ha dit que cal ser "ambiciosos" amb el finançament autonòmic, però també "realistes", i que el Govern és conscient que "no donarà temps material" en aquesta legislatura per renovar per complet el conjunt del sistema, pendent de reforma des de fa diversos anys.

El que sí que farà el nou Govern és efectuar millores "en totes i cadascuna de les comunitats al llarg dels propers mesos, abans de la convocatòria d’eleccions generals. Ahir a la nit, en una entrevista a RTVE, Sánchez va revelar que la seua voluntat és esgotar la legislatura i no convocar els comicis fins a l'any 2020.

Julio Reyes l’havia citat, entre altres qüestions, a consensuar de forma "urgent" un nou sistema de finançament autonòmic per garantir la sostenibilitat dels serveis públics, la seua universalitat, qualitat i equitat.

tracking