SEGRE

Cunillera espera que Torra assisteixi als Jocs Mediterranis per "respecte institucional"

La nova delegada de l’Estat es posa a disposción del president de la Generalitat per si "pot ajudar" per millorar la relació entre els dos governs

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Cunillera espera que Torra assisteixi als Jocs Mediterranis per "respecte institucional"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, ha demanat el president Quim Torra que per "respecte institucional" assisteixi a la inauguració dels Jocs Mediterranis, i confia que la reunió que mantingui amb Pedro Sánchez serveixi per formar "les bases d’una relació" entre ambdós executius. En declaracions a Catalunya Ràdio, Cunillera també ha avançat que demanarà una reunió amb Torra per presentar-se com a nova delegada del Govern a Catalunya, i s’ha posat a "la seua disposició" si creu que pot ajudar per millorar la relació entre sengles governs.

La delegada ha defensat que estem en un "moment polític diferent" que no pot abordar-se amb "exigències" i "absolutismes", ja que seria segons el seu parer una "mala idea", en al·lusió a les crítiques del president al Rei Felip VI, a qui li reclama que es disculpi pel seu discurs després de l’1-O.

En aquest context, espera que el president de la Generalitat assisteixi a la inauguració, divendres vinent, dels Jocs Mediterranis per "respecte institucional": Torra "és el meu president, jo no li fallaré en respecte institucional, i li demano també que tingui respecte institucional", ha precisat.

Respecte a la reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra, ha manifestat la seua confiança en què aquesta serveixi perquè hi hagi "moltes més" i per "establir les bases d’una relació": "Si la voluntat és mútua, estem cridats a fer coses bones", ha assegurat. Així, i quant al document sobre les 45 demandes del Govern a l’Executiu de Pedro Sánchez, creu que hi ha "bona voluntat" de diàleg en ambdues parts, per la qual cosa es podria "avançar molt ràpid".

tracking