SEGRE

POLíTICA

La universitat no troba els documents de les convalidacions del màster de Casado

La universitat no troba els documents de les convalidacions del màster de Casado

La universitat no troba els documents de les convalidacions del màster de CasadoEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universidad Rey Juan Carlos (URJC), on van obtenir el seu màster Cristina Cifuentes i Pablo Casado, ha remès un informe a la jutgessa que investiga ambdós títols en el qual assegura que no hi ha actes del tribunal que suposadament va acceptar la convalidació de 18 assignatures per al diputat popular, ni tampoc troba documents que provin que aquest va sol·licitar les esmentades convalidacions.

Segons publica eldiario.es, la jutgessa Carmen Rodríguez-Medel va demanar l’URJC documentació sobre el màster de Dret Autonòmic que va cursar Casat en 2008-2009 i que impartia l’Institut de Dret Públic d’aquesta Universitat, el mateix que va impartir el màster de Cifuentes.

Casado va obtenir la convalidació de 18 de les 22 assignatures del màster per la seua llicenciatura en Dret, i va aprovar les altres quatre assignatures amb sengles treballs.

La jutgessa, segons eldiario.es, va demanar a la Universitat informació sobre les persones que formaven la comissió d’adaptacions i convalidacions el 3 de febrer de 2009 i una acta de la reunió, petició a què l’URJC respon que "no hi ha constància documental de la composició de l’esmentat Tribunal".

I a la pregunta de la jutgessa per la sol·licitud del mateix Casat que se li validin les assignatures, la Universitat respon que "no consta" al Vicerectorat cap sol·licitud per part de l’interessat.

D’altra banda, el diari El País assegura avui que dos dels principals imputats en el cas del màster de Cifuentes, Enrique Álvarez Conde i Alicia López de los Mozos, van aprovar Pablo Casado les 4 assignatures que no li van ser validades i que sí que va haver de cursar.

D’acord amb aquest diari, segons les firmes de les actes de notes Álvarez Conde le avaluó en tres d’elles i López de los Mozos en l’altra, i en tots els casos li van posar un excel·lent.

El Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid ja va enviar divendres una providència al Congrés perquè certifiqués la condició d’aforat del diputat del PP, pas previ perquè el Tribunal Suprem pugui sol·licitar a la Cambra un suplicatori i així investigar-li.

tracking