SEGRE

PP SUCCESSIÓ

Santamaría exhibeix suports i Casado és el que reuneix més avals

Supera en més de 1.500 Cospedal, que demana no “obrir ferides” || Margallo desafia l’exnúmero 2 de l’Executiu a debatre i un setè candidat entra en escena

L’expresident Mariano Rajoy, ahir, a Santa Pola (Alacant).

L’expresident Mariano Rajoy, ahir, a Santa Pola (Alacant).EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cursa per succeir Mariano Rajoy al capdavant del Partit Popular va viure ahir el primer assalt amb la presentació dels avals dels candidats. En aquest sentit, el vicesecretari de Comunicació de la formació, Pablo Casado, va guanyar el primer pols al presentar 5.000 avals, el que més en va tenir. “La meua candidatura és l’única que garanteix que el PP no es trenqui”, va emfatitzar, alhora que va anunciar l’inici d’una campanya a tot l’Estat per escoltar “els afiliats i militants populars, els nostres caps”. Casado també va denunciar una campanya de fustigació en relació amb les presumptes irregularitats en el títol de màster que va obtenir a la Universitat Rei Joan Carles (URJC). De fet, ahir es va saber que la URJC no ha pogut trobar els documents que acrediten la convalidació en favor del popular de quaranta dels seixanta crèdits de la titulació. Per la seua part, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va presentar 3.336 suports. La també presidenta dels populars castellanomanxecs va demanar no obrir ferides que després no es puguin tancar.

L’exnúmero 2 de Rajoy a Moncloa, Soraya Sáenz de Santamaría, es va negar a fer públics el seu nombre d’avals, però va exhibir el suport de l’exministre Íñigo de la Serna i de l’exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo, entre d’altres. L’exministre d’Exteriors José Manuel García-Margallo, que també es postula, la va desafiar a un debat perquè expliqui el seu programa perquè “no l’he vist”. A més, ahir va fer pública la seua candidatura el setè en discòrdia, Elio Cabanes, edil a la localitat valenciana de la Font de la Figuera.

Rajoy arriba tard a treballar i guarda silenci sobre les primàries del PP El president del Govern, Mariano Rajoy, es va reincorporar ahir, amb més de quaranta-cinc minuts de retard, a la seua plaça com a registrador de la propietat a la localitat alacantina de Santa Pola després de vint-i-vuit anys sense exercir. A partir d’ara, l’expresident del Govern tindrà sota la seua supervisió un equip de set persones. A l’arribar al seu lloc de treball, l’encara president del PP va destacar que “m’he retirat de la política” i que “torno on era abans”. Respecte al procés de primàries a la formació que ha controlat durant els últims quinze anys, Rajoy va dir que “el PP és un gran partit” i no va voler donar consells als postulants a succeir-lo perquè “no tinc res a transmetre’ls”. Així mateix, l’excap de l’Executiu va puntualitzar que “el que jo digui és molt poc rellevant”.

tracking