SEGRE

TRIBUNALS PROCÉS

Inhabiliten l'alcaldessa de Berga sis mesos per no retirar una estelada

La cupaire Montse Venturós no descarta desobeir la sentència del jutjat de Manresa || Comín i Serret impugnen la inadmissió de la recusació de Llarena

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, surt dels jutjats acompanyada del seu advocat.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, surt dels jutjats acompanyada del seu advocat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal 2 de Manresa, a Barcelona, va condemnar ahir l’alcaldessa de Berga, la cupaire Montse Venturós, a sis mesos d’inhabilitació per exercir qualsevol càrrec públic i a pagar una multa de 540 euros, per un delicte de desobediència al mantenir una estelada penjada al consistori durant les eleccions catalanes i generals del 2015.

Venturós va anunciar que decidirà durant els pròxims dies si presenta un recurs d’apel·lació a l’Audiència de Barcelona i va deixar la porta oberta a desobeir la sentència. El seu advocat i company de partit, Benet Salellas, va lamentar que la sentència no ha entrat en el fons del debat que van plantejar al judici, basat en si ha de prevaler la voluntat municipal davant d’altres decisions d’òrgans que no tenen “tanta legitimació”. El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, va criticar la sentència contra Venturós i va assegurar que “per la via de la inhabilitació i de fer-nos callar no ho aconseguiran”. En la mateixa línia es va expressar el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. En canvi, la diputada de Ciutadans al Parlament Lorena Roldán va expressar dijous el respecte del seu partit per aquesta sentència judicial.

L’auditoria al Centre de Telecomunicacions que Montoro va encarregar amb el 155, aturada pel Govern

D’altra banda, la defensa de Toni Comín i la lleidatana Meritxell Serret va impugnar aquesta setmana la inadmissió a tràmit de la recusació que van presentar els consellers cessats contra el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Al text la defensa assenyala que l’instructor, a l’inadmetre a tràmit la recusació, ataca Serret i Comín a l’acusar-los de mala fe.

D’altra banda, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat va aprovar ahir, a proposta del conseller de Polítiques digitals, Jordi Puigneró, suspendre una auditoria ordenada per l’exministre d’Hisenda Cristobal Montoro en el marc de l’article 155. D’altra banda, l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez va reclamar ahir en un article publicat al diari Ara obrir una etapa de diàleg i “no tenir por que això passi al llarg dels propers anys”.

L’alcalde de Berlín reclama diàleg amb Catalunya El president del Bundesrat, el Consell Federal alemany, i alcalde de Berlín, Michael Müller, va reclamar ahir durant la visita al Senat espanyol establir diàleg amb Catalunya. “La recerca que fa Catalunya per trobar el seu camí és una ocasió per al diàleg”, va exclamar Müller. Poques hores després, el president de la Generalitat, Quim Torra, es va desplaçar fins a Berlín per reunir-se amb el seu predecessor, Carles Puigdemont. El motiu de la trobada va ser analitzar la situació política de Catalunya i la nova situació en les relacions entre Barcelona i Madrid, després de l’arribada del socialista Pedro Sánchez a Moncloa. Es tracta de la tercera reunió entre els dos polítics a la capital alemanya, i el segon des que Torra va accedir a la presidència a Catalunya. D’altra banda, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, aprofitarà que dilluns es reunirà amb Torra per traslladar-li la seua reforma territorial, consistent a reconèixer la “plurinacionalitat” d’Espanya i dotar d’un “encaix especial” Catalunya dins de l’Estat.

tracking