SEGRE

POLÍTICA IMMIGRACIÓ

Salvini: "Endueu-vos tota la càrrega d'éssers humans a Espanya o França"

Itàlia es nega a acceptar els 224 immigrants rescatats per una ONG alemanya davant de Líbia || Brussel·les estudia crear centres de refugiats al nord de l’Àfrica

El vaixell de l’ONG alemanya amb 224 immigrants a bord.

El vaixell de l’ONG alemanya amb 224 immigrants a bord.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va advertir ahir que les ONG dedicades al rescat d’immigrants al Mediterrani “no tocaran terra italià” i els va animar a emportar-se “tota la càrrega d’éssers humans a Gibraltar, a Espanya, a França o on vulgueu”. Aquestes declaracions es van produir després del rescat de 224 immigrants davant les costes de Líbia per part d’una ONG alemanya. Salvini va intervenir a les xarxes socials per remarcar que el vaixell, amb bandera holandesa, no va respectar les ordres de la Guàrdia Costanera italiana i líbia. “La Guàrdia Costanera els havia escrit perquè no es moguessin, que se n’ocupava Líbia, però aquests desgraciats [...] no han escoltat ningú i han intervingut carregant la seua quantitat de carn humana a bord”, els va acusar el ministre. Salvini va atacar les ONG, de les quals va negar el caràcter humanitari assegurant que “ajuden al tràfic d’éssers humans” i va afegir que “aquests falsos socorristes miren més la cartera que salvar vides”. El ministre va assegurar que “a aquest vaixell, Itàlia el veurà només en postal” i va assenyalar que “hi ha vaixells tunisians, francesos, espanyols... que es moguin”. Després de remarcar que la “generositat de paraula no li interessa”, va opinar que han de ser Espanya i França els que es facin càrrec dels immigrants, ja que van acceptar que milers d’ells fossin resituats a Europa.

D’altra banda, la Comissió Europea (CE) està estudiant amb diversos països del nord de l’Àfrica l’establiment de campaments externs de refugiats. El comissari d’immigració, Dimitris Avramopoulos, va dir ahir que la CE té actualment el “diàleg obert” amb Líbia, Algèria, Egipte, Níger, Tunísia i el Marroc per acordar la construcció de centres de refugiats de la Unió Europea al seu territori. Tot i així, van voler remarcar que no crearan campaments basats en un “sistema estil Guantánamo”, ja que això aniria contra els valors europeus. El ministre d’Afers Exteriors d’Espanya, el lleidatà Josep Borrell, va considerar que Europa ha d’estudiar aquest tipus de propostes per evitar que “la gent es llanci al mar”.

Aquestes declaracions es van emmarcar en una visita inesperada a la localitat de McAllen, a Texas, per conèixer de primera mà la situació.

tracking