SEGRE

POLíTICA

Torra revelarà en una declaració al migdia si acudeix o no a Tarragona

Torra revelarà en una declaració al migdia si acudeix o no a Tarragona

Torra revelarà en una declaració al migdia si acudeix o no a TarragonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, revelarà en una declaració institucional a les 12.30 hores d’avui si acudeix aquesta nit a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Mediterranis a Tarragona, on coincidiria amb el Rei Felip VI i amb el president del Govern, Pedro Sánchez.

Torra pronunciarà la seua declaració institucional des del Salón Torres García del Palau de la Generalitat, després d’haver mantingut fins l’últim moment la incògnita sobre la seua presència o no a Tarragona.

Ahir, el president català va viatjar a Berlín per reunir-se amb el seu antecessor en el càrrec, Carles Puigdemont, i després de la trobada no va voler revelar els seus plans: "Demà comunicaré la decisió que acabarem prenent", va concloure.

Dimecres passat, Torra va enviar una carta al Rei, firmada conjuntament amb Artur Mas i Carles Puigdemont, en la que destacava que la inauguració dels Jocs Mediterranis és una "oportunitat" per "reparar i recosir allò que la violència, la repressió i la persecució contra el referèndum de l’1 d’octubre van provocar".

La carta contenia una postdata, firmada només per Torra, en la qual demanava al Rei una reunió aquest divendres per exposar-li la situació que es viu a Catalunya, però el cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, en nom de Felip VI, va traslladar la missiva al president del Govern, Pedro Sánchez, que no preveu que es produeixi aquesta trobada sol·licitada pel president.

Al llarg de les últimes hores, Torra ha estat sospesant les diferents opcions que té a sobre de la taula, des de plantar el Rei i no acudir a la inauguració dels Jocs Mediterranis, com li reclamen la CUP i altres sectors de l’independentisme, fins assistir a la cerimònia i explicitar allà el seu malestar amb un gest.

tracking