SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Artadi creu que el públic dels Jocs Mediterranis estava “seleccionat”

Després que part dels assistents a la inauguració xiulessin el president || Aragonès diu que la reunió Torra-Sánchez s’ha de centrar a reconèixer l’1-O

El president Torra, ahir aclamat en la visita a la localitat de Valls.

El president Torra, ahir aclamat en la visita a la localitat de Valls.GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’endemà de la inauguració dels Jocs Mediterranis va continuar la polèmica, en aquesta ocasió perquè la consellera de Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern, Elsa Artadi, va afirmar que el públic a Tarragona estava “sorprenentment seleccionat”, paraules amb què va coincidir el també conseller Ernest Maragall. En declaracions a RAC1, Artadi va remarcar que a l’esdeveniment “van passar moltes coses” i que, a més dels xiulets al president, Quim Torra, també hi va haver xiulets a l’himne espanyol i crits de “llibertat presos polítics”. Va indicar que la va sorprendre que hi hagués “tan poca gent” perquè des de la secretaria d’Esport del Govern havien demanat invitacions a la cerimònia i els van respondre que no en quedaven més. “Semblava que hi havia un control”, va afegir, encara que va remarcar que no sap si hi havia algun veto. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va respondre que era “materialment impossible” seleccionar el públic de la inauguració. Va explicar que la venda d’entrades es va cedir per complet a l’empresa Ticketmaster, que segons va detallar va ser la guanyadora d’un concurs públic per a un contracte que estipulava que no es podrien comprar més de sis entrades alhora.

L’altre focus de polèmica entorn dels Jocs va ser l’anunci de ruptura de relacions de la Generalitat amb la casa reial. El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, va ser ahir rotund al dir que “Catalunya no té rei”. Per una altra banda, des de París, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va celebrar la seua trobada a la inauguració dels Jocs amb el rei Felip VI, Quim Torra i Josep Fèlix Ballesteros, i va afegir que “diu molt de la voluntat de recompondre les relacions”.

Serrat va visitar ahir durant quaranta minuts Junqueras i Romeva a la presó d’Estremera

Per la seua part, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va defensar que la reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez, el 9 de juliol ha de girar entorn del “problema de fons”, que, segons Aragonès, és que Espanya no reconeix el dret a l’autodeterminació exercit l’1-O. “El referèndum ja l’hem fet, que va ser l’1 d’octubre. La nostra prioritat és que es reconegui aquest resultat i a partir d’aleshores estem disposats a parlar sempre que sigui el dret a l’autodeterminació el que guiï l’espai de consens”, va afegir. Defensa que qualsevol proposta s’hauria de sotmetre a consulta dels catalans.

En un altre ordre de coses, el cantautor Joan Manuel Serrat va visitar ahir a la presó d’Estremera Oriol Junqueras i Raül Romeva.

Acte a Tàrrega contra la judicialització de la política

Òmnium Cultural Segarra Urgell va organitzar ahir a la plaça de les Nacions Sense Estat de Tàrrega una matinal contra la judicialització de la política amb el lema “Demà pots ser tu”. El portaveu, Jaume Ramon, va dir que “es pretén denunciar que durant 2017 a l’Estat espanyol més de 20.000 persones han estat sancionades o investigades per exercir els seus drets”. Hi va actuar el músic de la capital de l’Urgell Carlitos Miñarro, amb rumbes dedicades a la situació catalana, i també hi va participar Jordi Pesarrodona, regidor de Sant Joan de Vilatorrada.

El president Torra, ahir aclamat en la visita a la localitat de Valls.

El president Torra, ahir aclamat en la visita a la localitat de Valls.GENERALITAT

tracking